Orman İşletme Müdürü Süleyman Adaçay'dan 'yangın' uyarısı

 Alanya Haber giriş: 14 Temmuz 2019, Pazar 00:51., Güncelleme: 5 yıl önce
Orman İşletme Müdürü Süleyman Adaçay'dan 'yangın' uyarısı
Abone ol

Yaz sezonun başlamasıyla birlikte başta Ege Bölgesi ve Akdeniz'den can yakıcı yangın haberleri peş peşe gelmeye başladı.. Alanya Mahmutlar Orman İşletme Müdürü Süleyman Adaçay, orman yangınları konusunda duyarlı olmaya davet ederken, dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekti. Adaçay, 'en ufak bir şüphede bile '177 Alo Yangın' ihbar hattından kendilerine bilgi verilmesini' istedi.

Muğla, Bodrum, Dalaman, Fethiye gibi kentlerde meydana gelen, kontrol altına alınan, söndürülen ve halen devam etmekte olan orman yangınları tüm Türkiye'Nin canını yakıyor, ciğerlerini yakıyor.

Küçücük bir hata, basit bir yanlış, belki 'hiç bir şey olmaz' denilerek yapılan sorumsuzlukların neden olduğu felakettlerde koca ormanlar yok oluyor. Ormanlarımızın yanması kadar içindeki canlılarımız da kül oluyor, yüzlerce futbol sahası büyüklüğündeki habitat alanları küle dönüyor.

Alanya'da da yer yer küçük çaplı yangınlar meydana gelmiş olsa da kısa sürede yapılan müdahale sonucunda büyümeden önlendi.

Alanya Orman İşletme Müdrülüğü'nden yapılan bilgilendirme ise bu konuda 'HAYATİ ÖNEM' arz ediyor.

Orman İşletme Müdürü Süleyman Adaçay'dan 'yangın' uyarısı
Orman İşletme Müdürü Süleyman Adaçay'dan 'yangın' uyarısı

"ATEŞ YAKMAYINIZ"

Alanya Orman İşletme Müdürü Süleyman Adaçay konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Meteorolojik veriler gösteriyor ki orman yangınları açısından oldukça riskli olduğu bir zaman dilimine giriyoruz.. vatandaşlarımızın ateş yakmamaları, özellikle içtikleri sigara izmaritleri ile yaktıkları piknik ateşlerini söndürme konusunda dikkatli davranmaları, pikniklerde ateş yakmak yerine evde hazırlanmış yiyeceklerin tercih edilmesi, bahçe temizliklerinde ateş yakmamaya özen ve dikkat edilmesi, ateş yakanların uyarılması, üzücü olaylarla karşılaşmamak için yaktığımız her ateşe dikkat edilmesi, sürücülerimizin ve yolcularımızın yangına sebep olabilecek sigara, cam şişe ve yanıcı madde gibi malzemeleri ormanlık alanlara atmamaları "HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİDİR.. Çevremizde gördüğümüz yangın veya dumanı hemen Alo 177’ye bildirmeleri önemle rica olur..." ifadelerine yer verdi