'Onaylandı' denilen Demirtaş Kavşağı'nda ciddi Mantık hatası

 Alanya Haber giriş: 18 Kasım 2023, Cumartesi 19:17., Güncelleme: 6 ay önce
'Onaylandı' denilen Demirtaş Kavşağı'nda ciddi Mantık hatası
Abone ol

CHP'li Meclis üyesi Zavlak'ın çabaları ve şehrin dört bir yanına asılan afişlerle gündeme gelen, çok sayıda vatandaşın hayatına mal olan ve çok sayıda da yaralanmalı kazaya sebebiyet veren Demirtaş Kavşağı sorunu gündemdeki yerini koruyor.  AKP Alanya İlçe Başkanı Tavlı'nın müjde olarak duyurduğu projedeki ciddi mantık hataları dikkat çekti. Alanya'dan Demirtaş'a giriş yolu bile olmayan projenin bu haliyle o kavşağı daha da ölümcül hale getirebileceği belirtiliyor

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, "Köprülü Kavşak Projesi'ne Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onay verildi" açıklamasını yaptı ve onaylandığı öne sürülen Köprülü Kavşak Projesi'ne ait bir çizim paylaştı. Paylaşılan çizimlerdeki hatalar incelendiğinde seçim öncesi kamuoyunun tepkisini azaltmak için alelacele yapılan bir çizim ve açıklama olarak algılandı

MANTIK HATASI: ALANYA'DAN GELEN ARAÇ DEMİRTAŞ'A NASIL GİRECEK!

Tavlı'nın paylaştığı çizime göre Alanya istikametinden Demirtaş'a araç girişi yok! Demirtaş'a giriş yapılmak istenirse yine keskin ve ani bir dönüş yapılması gerekiyor. Çizimdeki belirlenen yol ayırımından TIR, Kamyon ve büyük yolcu otobüslerinin dönmesi ise neredeyse imkansız. Üstelik projenin bu haliyle hayata geçirilmesi durumunda, düzelen aynı noktadan daha da hızlı geçeceği tahmin edilen araçların tehlikeli ve şiddetli kazalara sebebiyet vermesi çok muhtemel.

Onaylandı' denilen Demirtaş Kavşağı'nda ciddi Mantık hatası
Onaylandı' denilen Demirtaş Kavşağı'nda ciddi Mantık hatası

DEMİRTAŞ'TAN GAZİPAŞA'YA GİDERKEN DE SERT BİR MANEVRA VE ANİ BİR YOLA GİRİŞ YAPMAK ZORUNDA KALINACAK.

Yine projede Demirtaş'tan Gazipaşa istikametine doğru çıkan bir araç bir süre sonra Gazipaşa İstikametinden gelen araçlarla ters yönde kafa kafaya çarpışma tehlikesiyle karşı karşıya geliyor. Demirtaş'tan Gazipaşa istikametine tali yoldan çıkarken Alanya'dan hızla gelen araçlarla ciddi bir kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalınacak.  

KAZALARIN ANA NEDENİ DE BU!

Kavşaktaki kazaların ana nedenlerinden biri de Alanya'dan gelen araçların Demirtaş'a dönmek istemesiyle başlıyor. Dönüş yapan araca genellikle arkadan gelen bir başka araç çarpıyor veya aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yapıyor.. Paylaşılan proje çiziminde aynı sorunun daha da tehlikeli hale gelebileceği belirtiliyor.