O mama kutusu yine bir cana mal oluyordu

 Alanya Haber giriş: 15 Şubat 2024, Perşembe 00:24., Güncelleme: 3 ay önce
O mama kutusu yine bir cana mal oluyordu
Abone ol

Alanya Belediye ekipleri başı bir mama kutusuna sıkışan yavru kediyi son anda kurtardı. İzleyenlerin yüreğini ısıtan görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Görüntüler üzerine bir açıklama yapan Aktivist ve Hayvansever Mehmet Ergün 'Bu tür kutuların kapak kısımları içe doğru ve kesici bir şekilde imal ediliyor. Zaten aç olan ve sokakta yaşayan hem köpekler hem de kediler için hayati derecede tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Bizler konuyu CİMER'e bildirdik ama en basit önlem bu tür kutular çöpe atılırken mutlaka ezilerek atılmalı.' dedi.

Alanya Belediyesi ekiplerinin dikkati sayesinde bir çöp konteynırı içindeki yavru kedi ölmekten son anda kurtuldu.  Yavru kedinin başının mama kabına sıkıştığını fark eden belediye personelinin müdahalesi sonucu kurtulan kedi sağlıklı bir şekilde gözden kayboldu.

MAMA KUTULARI ŞİKAYETE KONU OLMUŞTU.

Alanya'da geçtiğimiz yıllarda CİMER'e konuyu bildiren ve basına bilgi veren  Aktivist ve Hayvasever Mehmet Ergün 'Bu mama kaplarının ağız kısmı hem kediler hem de köpekler için ciddi risk oluşturuyor. Sokakta yaşanan ve zaten aç olan can dostlarımız iştahla kutunun içine burnunu veya örnekte gördüğümüz kedide olduğu gibi kafasını sokabiliyor. Kapağın eğim şekli içe doğru ve kesici bir şekilde olduğu için hayvanlar kutunun içinden burnunu veya başını çıkartamayarak zor durumda kalıyor. Bir kedinin benzer vaziyette hayatını kaybettiğine üzülerek şahit olmuştuk. Bu kedimize yardım eden duyarlı Belediye Personeline teşekkür ederiz. Vatandaşlarımız da bu gibi kutuları çöpe atarken mutlaka ezerek atlamaları gerekiyor.' dedi.