Mehmet Şahin kimdir?

 Alanya Haber giriş: 26 Aralık 2023, Salı 21:04., Güncelleme: 4 ay önce
Mehmet Şahin kimdir?
Abone ol

Alanya Ticaret ve Odası(ALTSO) başkanlığından Alanya Belediye Başkan adaylığını için istifa eden ve İYİ Parti'nin 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan 2024 Türkiye Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti adayı olarak ilan edilen Mehmet Şahin hakkında merak edilenler.. İşte sahip olduğu şirketler ve pozisyonlarla Mehmet Şahin..

05 Ocak 1972  Tarihinde Alanya’da dünyaya gelen Mehmet Şahin, çok küçük yaşlarda başladığı çalışma hayatının ilerleyen bölümlerinde ticarete atıldı. Ticaretteki başarısını siyasette de gösteren Mehmet Şahin, 2004-2009 Yılları arasında AK Parti Alanya İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve 2007 Yılında bir dönem de İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.
2003-2004  Futbol sezonunda gurubunda şampiyon olarak bir üst lige yükselen Alanyaspor’da başkan yardımcısı olarak görev aldı

2010 Yılında Alanya Dövizciler Birliği’ni kuran ve bu sektörde çalışmalara imza atan Şahin, 2013 Haziran ayında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerini kazanarak Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliğine seçildi. Şahin 2018 Nisan ayı seçimlerini de kazanarak bir dönem daha Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak görevine devam etti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN KONSOLOSLUK BERATI

2018 Aralık ayında Litvanya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu oldu. Konsolosluk Beratını dönemin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Linas Linkevičius’un elinden aldı. Ankara’da işadamları, öğrenciler ve bürokraside işi olan Alanya Halkına yönelik olarak ALTSO Ankara İrtibat Ofisi’ni kurdu ve bu projeyle Alanya’nın tanıtımı konusundaki çalışmalara katkı sağladı. Birçok yabancı ülke büyükelçilikleri ile kurduğu yakın ilişkiler sayesinde başkanlık süresi içinde çok sayıda KOSGEB Destekli Yurt Dışı İş gezisi ve fuarın gerçekleştirilmesinde öncülük yaptı.

Mehmet Şahin kimdir?
Mehmet Şahin kimdir?

Şahin’in başkanlığı döneminde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ilk kez yurt dışında tanıtım standı açtı. Çok sayıda iş adamının bu fuar ve geziler sayesinde yurt dışı iş deneyimi kazanmasında etkin rol oynadı. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çok sayıda ekonomik ve toplum destekli projeyi hayata geçirdi. Uzun yıllardır bölge tarım sektörünün umutla beklediği Sebze ve Meyva Toptancı Hali projesini hazırladı. Tarım sektörüne yönelik de önemli çalışmalara imza attı. Avokado ve Muşmula olarak bilinen Yeni Dünya meyvesinin Coğrafi işaretinin alınmasında öncülük yaptı. Bu iki meyve literatüre Alanya Yeni Dünyası ve Alanya avokadosu olarak girdi. Yeni Dünya meyvesinin ekonomik değerini arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında bu meyvenin kurutulmuşunu da hazırlattı.  Bölgemizin en çok ihtiyaç duyduğu İmalatçı Sanayi Sitesi ve Golf Merkezleri gibi konularda öncülük yaptı.  

Alternatif turizm yatırımları ve turizm sezonun 12 aya yayılması gibi konularda çalışmalarda bulundu.  Alanya’da üniversite kurulması ve yükseköğrenimin yaygınlaşması konusunda yürütülen çalışmalarda aktif rol üstlendi. Bu çalışmalara verdiği en büyük destek ise ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu oldu. Şahin bu okulu 5,5 ay gibi rekor sürede Alanya’mıza kazandırdı. Orta öğretim ve mesleki eğitim konularında da çok önemli çalışmalara imza attı.

Göreve geldiği günden bu yana düzenlediği sayısız eğitimlerde binlerce oda üyesi ve çalışanları için sertifika programları düzenledi. Ülkemizde yaşayan diğer ülke vatandaşlarının sorunlarının çözümüne yönelik ciddi çalışmalarda bulundu. Özellikle yabancı uyrukluların Türkiye’de ikamet izni, çalışma izni ve mülk ediniminin kolaylaştırılması konusunda hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi düzeyinde yürüttüğü çalışmalar takdirle karşılandı. Genç ve Kadın girişimcilerin sayısının artması ve teşvik edilmesine yönelik birçok faaliyete başkanlık yaptı. Şahin’in halen inşaat, emlak ve AVM sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri bulunmaktadır.

 Mehmet Şahin 2 erkek çocuk babasıdır.

Şahin'in yönettiği şirketler ve görevleri

  • Mayalanya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Bimal İnşaat Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Armaya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Aymar Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Bimkon Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Crowncity Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Mavi Alanya Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Ruby Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı
  • Easy Life İnşaat Gayrimenkul Yatırım İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı