Mardin Derik'te feci kaza: 19 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 26 yaralı

 Alanya Haber giriş: 20 Ağustos 2022, Cumartesi 22:15., Güncelleme: 2 yıl önce
Mardin Derik'te feci kaza: 19 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 26 yaralı
Abone ol

Kara bir Cumartesi günü yaşanıyor.. Gaziantep'teki 16 kişinin yaşamını yitirdiği feci kazanın ardından ilk kazanın neredeyse aynısı bir feci kaza daha meydana geldi... Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 19 kişi yaşamını yitirdi, 6'sı ağır 25 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı resmi vefat sayılarının aksine Sosyal medyada, sadece Mardin Derik'teki kazada 25'ten fazla vatandaşın yaşamını yitirdiği öne sürülüyor. Hayatını kaybedenlerin henüz kimlik tespitlerinin yapılamadığı belirtiliyor

Gaziantep’teki katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi.

İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR, önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı.

Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

Mardin Derik'te feci kaza: En az 10 kişi hayatını kaybetti
Mardin Derik'te feci kaza: En az 10 kişi hayatını kaybetti

TIR KALABALIĞIN ARASINA DALDI

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken saat 17.45 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde aralarında çocukların da olduğu 19 kişi yaşamını yitirdi, 6’sı ağır 26 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de otopsi için morga götürüldü.

Öte yandan kaza anı ve sonrası güvenlik kameraları ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde kaza yerinde bulunan görevlilerle birlikte vatandaşların, hızla gelen TIR’ı görünce kaçıştıkları görüldü.

BAKAN KOCA: 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, trafik kazasında 19 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Koca, ilk mesajında şu ifadeleri kullandı:

- “İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin'in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı.

-  Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkânlar seferber edildi. Dileğimiz, Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz.”

Bakan Koca, ikinci paylaşımında ise “Mardin Derik’te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19'a yükseldi. 6'sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26'dır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden kaza hakkında açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP’TE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gaziantep'te bir kazaya müdahale etmeye gelen ambulans, itfaiye ve İHA'nın canlı yayın aracına otobüs çarpmıştı.

Feci kazada aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiyeci, 2 gazetecinin bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı.

İLGİLİ HABER