Kandemir: Doğal afeti eğlence konusu haline getirdiler: Ciddiyete davet ediyorum

 Alanya Haber giriş: 09 December 2025, Tuesday 00:58., Güncelleme: Bir hafta önce
Kandemir: Doğal afeti eğlence konusu haline getirdiler: Ciddiyete davet ediyorum
Abone ol

Alanya'da son yıllarda meydana gelen yoğun yağmur ve sonrasında yaşanan su/sel baskınları siyaset gündemini de ısıttı. 74 yıl sonra Alanya'da yönetimi devralan CHP'li Başkan Osman Tarık Özçelik, yıllar sonra muhalif parti duruma düşen başta AKP ve MHP'li siyasetçiler tarafından 'sorumlu' ilan edildi. CHP İlçe Başkanı Kandemir ise 'Doğal afeti eğlence haline getirmek sığ siyasetçilerin işidir ve bu durum bir sağlık sisteminin konusudur. Bizim sözümüz yine bize yakıştığı gibidir: Bu güruhu ciddiyete davet ediyoruz!'

'Yaşanan bir doğal afeti kendileri açısından bir eğlence konusu haline getiren iktidar mensuplarını, konuya bir eğlence tavrıyla yaklaşmamalarını ve ciddiyetle, bilimsel verilere dayalı muhalefet yapmalarını öneriyoruz' diyen CHP İlçe Başkanı Kandemir eleştirilere sert sözlerle yanıt verdi;

Kandemir'in açıklamaları şöyle;

Kıymetli Hemşehrilerimiz,
Birkaç günden bu yana Şehrimiz yoğun yağış almaktadır. Meteoroloji İşleri Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından yoğun yağışlara karşı vatandaşlarımız defaten uyarılmıştır. İlgili kamu kurumlarımız tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde, son 24 saatte m2’e yaklaşık 150 kg civarında yağış düştüğü hesaplanmıştır. Kurak yaz aylarından sonra görülmekte olan bu yağışlar esasen başta üreticilerimiz olmak üzere Alanyamızda yaşayanlar açısından bir yönüyle olumlu olarak görülmektedir.

Diğer taraftan, yoğun yağışın etkisiyle başta kuzey çevre yolu üzerindeki battı çıktı olarak tanımlanan bölümlerde oluşan göllenme trafiğin aksamasına ve vatandaşlarımızın maddi zarar görmesine neden olmuştur. Alanya Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz ekipleri tarafından tüm imkanlar seferber edilerek, oluşabilecek daha büyük hasar ve kayıpların önüne geçilmiştir.

'STOK ŞEHİRCİLİK PROBLEMLERİ'

Son 30 yıllık sürede kaydedilen en yoğun yağış miktarı Şehrimizin temel altyapı sorunlarını ve geçmişin stok şehircilik problemlerini tekrar ortaya koymuştur:

-Çevre yolu ve yol üzerindeki kavşaklar merkezi hükümetin sorumluluk alanında olup, Alanya Belediyesi’nin yetki alanı dışındadır.

-Çevreyolu üzerine yapılan kavşakların mühendislik altyapısı son derece yetersizdir, bu durum vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır.

-Alanya denizden karaya doğru oldukça yüksek eğime sahip bir arazide yerleşik bir şehirdir, dolayısıyla m2’ye düşen yağış miktarı, dağlara düşen yağışın da Alanya merkezine sel olarak indiği düşünüldüğünde, hesaplanan miktardan çok daha yüksektir. Yağışlar dolayısıyla 20 mahallemizden toplam 238 adet sel baskını ihbar ve yardım talebi alınmıştır.

-Geçmiş dönem belediye yönetiminin Tepe Mahallesi’ne kontrolsüzce döktüğü hafriyat malzemesi yağışlar dolayısıyla tamamen şehre çamur ve atık malzeme olarak akmıştır.

-Geçmiş dönemlerde ticari kar hırsıyla şehrin her köşesinin kontrolsüzce beton denizine çevrilmiş olması, oluşan yoğun yağışın kendisine doğal yollarla yol bulması dışında bir tahliye imkanı bırakmamış; bu durum vatandaşlarımızın su baskınlarına maruz kalmasına sebep olmuştur.

-Şehrimizin doğal felaketlere karşı dirençli hale gelmesi, çağdaş şehircilik ilkelerinin Şehrimizin altyapı ve üstyapısının doğayla uyumlu olacak şekilde sıfırdan ele alınmasıyla mümkün olabilecektir. Gerek Alanya Belediyemiz, gerekse Antalya Büyükşehir Belediyemiz bu anlayışla çalışmaktadır.

'23 YILLIK İKTİDARIN YIĞMA YAPI ALIŞKANLIĞIDIR'

Son olarak, Ülkemizin son 23 yılını iktidarda geçirenler ve uzantılarının esasen doğrudan sorumlu oldukları altyapı yetersizliği, üstyapı kargaşası ve bilimsellikten yoksun yığma yapı alışkanlıklarına karşın, yaşanan bir doğal afeti kendileri açısından bir eğlence konusu haline getirdikleri izlenmektedir.

'CİDDİYETE DAVET EDİYORUZ'

Bu sığlık siyasetin değil, sağlık sisteminin konusudur. Bizim sözümüz yine bize yakıştığı gibidir: Bu güruhu ciddiyete davet ediyoruz!

Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla,

Bülent Kandemir
CHP Alanya İlçe Başkanı

betnano