İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepkiler dinmiyor: Kabul edilemez!

 Alanya Haber giriş: 21 Mart 2021, Pazar 21:49, Güncelleme: 3 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepkiler dinmiyor: Kabul edilemez!
Abone ol

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor... Türk Kadınlar Birliği genel merkezi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir gece yarısı kararnamesi ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "Bu sözleşmeden vazgeçilebileceğini ilan eden zihniyet, şiddete başkaldıran kadını ölüme terk eden, ayrımcılık, taciz, tecavüz ve şiddet faillerini de cesaretlendiren bir anlayışa sahip demektir."

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

"Sözleşmeye karşı olanların, eşitlik, özgürlük ve demokrasinin düşmanlarıdır.. " ifadelerine yer verilen açıklamanın tamamı şöyle;.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET BİR İNSAN HAKLARI İHLALİDİR VE SUÇTUR  
 

- Dünya üstünde tüm devletler bu ihlali önlemek ve bu suçu ortadan kaldırmakla yükümlüdür.

- Şiddetle mücadelede hukuki güvenceler sağlayan yasalar ve uluslararası sözleşmeleri hayata geçirmeyen, hatta ortadan kaldırmaya yeltenen her yönetim de bu suçun ortağı olarak anılmaktan kurtulamayacaktır.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepkiler dinmiyor: Kabul edilemez!
İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepkiler dinmiyor: Kabul edilemez!

- İstanbul Sözleşmesi, şiddetle mücadelede en önemli kazanımlardan birisi ve TBMM de oy birliği ile kabul edilmiş kadınların yaşam hakkını güvence altına alan bir sözleşmedir.

- Anayasanın 90.maddesi gereği de kanunların üstünde yer alan temel hak ve özgürlüklere ilişkin evrensel bir insan hakları belgesidir.

- Bu sözleşmeden vazgeçilebileceğini ilan eden zihniyet, şiddete başkaldıran kadını ölüme terk eden, ayrımcılık, taciz, tecavüz ve şiddet faillerini de cesaretlendiren bir anlayışa sahip demektir.

- Ama bilinmelidir ki; bu kabul edilemez durumu bir gecede hukuk dışı yöntemlerle hayata geçirmek isteyenler karşısında ülke kadınları olarak sonuna kadar direneceğiz.

- Korkudan ve şiddetten uzak, güvenli bir hayat hakkımızı güvence altına alan İstanbul Sözleşmesinin yürürlükte olduğunu kamuoyuna duyuruyoruz

İLGİLİ HABER

- Sözleşmeye karşı olanların, eşitlik, özgürlük ve demokrasinin düşmanları olduğunu bilerek kadını, çocuğu ve şiddetle karşı karşıya kalan herkesi korumak için mücadeleyi sürdüreceğiz.

- Kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini ve hukuki güvencelerimizin ortadan kaldırılmasına da izin vermemekte kararlı olduğumuzu açıklıyoruz.

- Bu mücadele sadece kadınların değil ülke geleceğinden kaygı duyan herkesin mücadelesidir ve örgütlü mücadelemiz mutlaka başarıya ulaşacaktır