'Işık Hızında Ruhsat': Zavlak'tan AKP' ilçe Başkanı Toklu'ya zor sorular

 Alanya Haber giriş: 12 Haziran 2022, Pazar 22:40., Güncelleme: 2 yıl önce
'Işık Hızında Ruhsat': Zavlak'tan AKP' ilçe Başkanı Toklu'ya zor sorular
Abone ol

Alanya Belediye Meclis Üyesi CHP’li Nazmi Zavlak, Alanya'da mimarlık ofisi açmak isteyen bir mimar tanıdığının yaklaşık 5 buçuk aydır ruhsat alamadığını ve belediyedeki imar işlerinin uzadığını belirterek, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ya, “Aylardır sırada bekleyen onca mimar ve müteahhit varken, Toklu’nun mimarlık ofisi bir yılda 60’tan fazla proje almış. Işık hızında ruhsat verilmiş.. Bu siyasi etiğe uyar mı?” ifadelerini kullanmıştı. Toklu'nun gece yarısı verdiği yanıta Zavlak dikkat çeken sorularla karşılık verdi.

Alanya Belediye Meclis Üyesi CHP’li Nazmi Zavlak, bir mimar arkadaşının Alanya Belediyesi’ne bir ruhsat başvurusu yaptığını ve yaklaşık 5 buçuk aydır ruhsatını alamadığını söyledi. Zavlak, “Arkadaşımız ruhsat alamadığı için bölgedeki imar planı bozuluyor ve işinden oluyor. Ancak işin diğer kısmında siyasetin içinde bulunan bir siyasi partinin ilçe başkanı(Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu) bir yıl içinde 60’a yakın proje geçirebiliyor ışık hızında. Bu hoş bir şey değil. Bu siyasi etiğe uyar mı?” dedi.

AKP İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Zavlak'ın iddialarına ilişki gece yarısı bir açıkla yapmıştı.

Toklu’nun bu açıklamasına bu sabah CHP’li Zavlak’tan yanıt geldi.

İŞTE ZAVLAK’IN O AÇIKLAMASI

Kamuoyunun bilgisine..

Sayın Mustafa Toklu.

Bir Belediye Meclis Üyesi olmamın sorumluluğu içerisinde, sağlam kaynaklara dayanarak yapmış olduğum açıklamalara cevap verirken ismimi kullanmamanız ve benden “bir şahıs” diye bahsetmeniz hangi nezaket kuralları ile örtüşüyor, bilmiyorum.

Oysa açıklamanızın başında belgeli iddialarıma cevap vermek yerine siyasi nezaket kurallarına atıfta bulunmuşsunuz. Bu tavrınız kamuoyunda beni küçültmez, aksine; sizin nasıl kibirli biri olduğunuzu gösterir.

Açıklamanızda sürekli hizmet için siyaset yaptığınızı ifade ederek sorularımıza cevap vermek yerine topu orta sahada dolaştırdığınızı görüyorum.
Madem ‘hizmet’ dediniz, o vakit lütfen şu sorularımıza yanıt verir misiniz?

1- Bunca yıldır Alanya’nın kanayan yarası ulaşım sorununu mu çözdünüz?

2- Geçtiğimiz yıl tamamlanacak dediğiniz çevreyolu projesine ilgili bakanı getirip bitmeyen çevreyolunun açılışını yapıp, şov yapmaktan başka ne yaptınız?

3- 2015 yılında yapımına başlanan, 7 yıldır yılan hikayesine dönen Yeniköy Barajı sorununu neden çözemiyorsunuz?

4- Dim bölgesi sulama suyu krizi neden çözüme kavuşamıyor? Çiftçi kuraklıktan ürün alamazken, su kaynakları boşa giderken, halk adına bir proje mi yaptınız? Çiftçinin ürünleri para etmezken siz neyle meşguldünüz?

Biz sizin neyle meşgul olduğunuzu söyleyelim.

Siz, siyaseti ticaretle endeksli ilerleme derdine düşmüşsünüz. Bir mimar ve müteahhit 4 – 5 ayda proje alabilirken, sizin ofisiniz ortalama ayda 6 proje geçirmiş.

Tebrikler Sayın Başkan.

Öncelikle; Alanya Belediye Meclisi toplantısında yapmış olduğum açıklamamın sonuna kadar arkasındayım. Ben sadece bana gelen bir mimar arkadaşı örnek verdim. Ama maalesef sizler görmezden gelseniz de bir çok müteahhit ve mimar, Alanya Belediyesi’nde işlerin siyaset ve yazı işleri müdürlüğü üzerinden yürüdüğünün farkında ve rahatsız.

Siz bu şehrin ittifak ortağısınız. Size gelen bir çok belgeyi ve bilgiyi “ileride kullanmak amacıyla” dosya yapıp kasanıza koymak yerine, neden müdahale etmiyorsunuz?

Siz, iktidar partisinin ilçe başkanı olarak, Whatsapp üzerinden bir telefon görüşmenizde siyasi nezaketi iki ay önce bozdunuz.

Siz, çamur at izi kalsın lafınızı yuttunuz.

Sizler siyaseti meslek edinip etliye sütlüye karışmadan belki uzun yol alma derdinde olabilirsiniz, yolunuz açık olsun…

Ama ben, her ne kadar siyasetin içinde olsam da, “Oturduğum koltukta bir kere durur, onda da adam gibi otururum” düşüncesinde hareket ediyorum. Sizler gibi ileriye yönelik siyasi hesaplar peşinde değilim.

2019 yerel seçimleri öncesi, henüz Alanya Belediyesi’nde Cumhur İttifakı iktidarı yokken, siz Alanya Belediyesi’nden sadece 9 proje geçirtirken, Cumhur İttifakı’ndan sonra mimarlık ofisi olarak (iş ortağınızla birlikte) 1 yıl içinde 94 proje yapmanızın üstün başarısına lafım yok.

Benim dert edindiğim konu; bu şehrin mimarları ve müteahhitlerinin Alanya Belediyesi’nden proje geçirme sürecinin aylarca sürmesinden rahatsız olmaları, bu konuda hiç kimsenin tek kelime etmemesi.

Benim dert edindiğim konu; siyasi bağlantısı olmayan bir mimar arkadaş ile siyasetin içinde olan kişilerin, Alanya Belediyesi nazarında aynı kefede olmamaları.

'YANILDIĞINIZI BELİRTMEK İSTERİM'

Şayet siz, “Ben siyasi gücümü hiç bir zaman Alanya Belediyesi işlerine dahil etmedim” derseniz, yanıldığınızı belirtmek isterim.

Basın açıklamanızda dediğiniz gibi, ‘Baltayı taşa vurmuşlar’ diyecekseniz eğer, sizin de bulunduğunuz bir ortamda, siyasi gücünüzü kullandığınız yerleri söyleyebilir, ifade edebilirim.

Şahsım Nazmi Zavlak olarak hiç bir zaman emin olmadığım konularda kimseyi zan altında bırakmadım ve iftira atmadım. Kimsenin şahsını ve onurunu yıpratacak şekilde sağda solda dedikodu yapmadım.

Siyasette dürüstlük ve şeffaflık konusunu ilke edindiyseniz, bir hedefiniz varsa, whatsapp konuşması üzerinden emin olmadığınız konulara çamur atmayın ki izi de kalmasın.

'SİFTAH BİLE YAPAMAYAN ESNAFLA ALAY ETMEYİ BIRAKIN..'

Alanya Belediyesi’ni kazanmak için mücadele etmek istiyorsanız, dükkanını siftah yapmadan kapatan esnafa kahve dağıtmak yerine, mensubu olduğunuz partinin yapmış olduğu yanlış politikalar yüzünden vatandaşların geldiği hali görmezden gelerek insanlarla alay etmeyin.

Nazmi ZAVLAK
ALANYA Belediyesi Denetim Komisyonu Üyesi

 

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER