İrem Musluoğlu: Bizler gelici geçiciyiz, kalıcı olan Alanya'mız

 Alanya Haber giriş: 22 Eylül 2023, Cuma 00:19., Güncelleme: 11 ay önce
İrem Musluoğlu: Bizler gelici geçiciyiz, kalıcı olan Alanya'mız
Abone ol

Başta sosyal medyanın etkisiyle dünya genelinde gün geçtikçe daha da tanınır hale gelen Alanya'nın cenneti andıran her köşesi İtalya, Yunanistan, Mısır gibi turizm destinasyonu rakiplerimizi adeta kıskançlıktan çatlatıyor. Alanya değişirken ve gelişirken buna paralel olarak yerel siyasette de olumlu anlamda değişimler yaşanıyor. Bu değişimin işaret fişeği geçtiğimiz 9 Eylül tarihinde atıldı..

HABER/ANALİZ

Yıllardır süregelen 'Alanya'nın il olacağı' yönündeki dedikoduların artık resmi görüşmelerde tartışılmaya başlandığı kulislere yansıyor; Er veya geç Alanya il olacak ve bu eli kulağında.. 

Şehir her anlamda büyürken, gelişirken ve güzelleşirken başta trafik olmak üzere bazı konular tabii ki eleştiriliyor, dışarıdan aldığı göç nedeniyle demografik-sosyal yapısındaki değişim ise yerli halkın tadını bir nebze kaçırmış durumda. Ancak büyük resme bakıldığında Alanya her açıdan olgunlaştı. Alaaddin Keykubat'ın 786 yıl önce Bizans İmparatorluğu'ndan Kale'yi alarak Alaiye ismini verdiği ve 1935 yılında kenti ziyaret eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya adını verdiği Akdeniz'in incisi bu kent, her yönüyle resmi olmamakla birlikte adeta zaten yüz yıllardır bir il!.. Gelecek nesil siyasetçiler Alanya'nın bu hakkını şehre verecekler ve resmiyete dökerek '82' il kodlu plakayı şehre kazandıracaklardır. 

İrem Musluoğlu: Bizler gelici geçiciyiz, kalıcı olan Alanya'mız
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Yönetim Kurulu Üyesi İrem Musluoğlu

9 Eylül 2023 tarihinde yapılan MHP Alanya İlçe Kongresi'nde ortaya çıkan tablo, Alanya siyasetindeki değişimin ve gelişimin işaret fişeği oldu. Yönetim listesindeki gençler ve kadın çoğunluk göze çarptı. Bu tablonun diğer siyasi partilerin listelerinde de görülmesi çok muhtemel.  Büyük değişimler her zaman sancılı olmuştur. Toplum siyasette bu gençleşme değişimini bekliyor.

MHP'nin yeni yönetim kurulu üyeleri incelendiğinde ikinci sıraya yazılan bir isim önem arz ediyordu. Erkek egemen bir partide genç bir iş kadını çiçeği burnunda siyasetçinin isminin ilk kez en tepeye yazıldığı görülüyordu çünkü; Bu isim İrem MUSLUOĞLU.. Biraz araştırılınca sadece genç ve idealist bir iş kadınından fazlası gözler önüne dökülüyor; Alanya, Antalya ve İstanbul gibi şehirlerde Emlak, Turizm ve İnşaat sektöründe başarılı işlere imza atmış, Ata'dan miras kalan siyaset sevgisi ile başta Alanya olmak üzere ülkenin birçok şehrinde halkın yararına olan çok sayıda projeye reklam peşinde koşmadan gizliden gizliye destek olmuş..

Özellikle 6 Şubat 2023'te dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan olan 11 ilimiz etkileyen depremlerde bölge koşarak aktif olarak yardım faaliyetlerinde bulunuyor, bölgeye maddi anlamda da ciddi yardımlarda bulunuyor. Deprem bölgesindeki özellikle kız çocuklarının eğitimi için maddi-manevi elini taşın altına koyuyor. Çoğu ismin reklam için yaptığı bu tür yardımlar olması gerektiği gibi hep gizli kaldı, öyle istedi!

Kendisi hakkında edindiğimiz bu bilgilerden bihaber olan ve telefon ile ulaştığımız İrem Hanım'a sadece 'Neden siyaset' sorusunu sorduk. Yanıtı bizim sorumuz kadar kısa ve net oldu.

İrem Musluoğlu: Bizler gelici geçiciyiz, kalıcı olan Alanya'mız
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Yönetim Kurulu Üyesi İrem Musluoğlu

'Bizler gelici ve geçiciyiz, kalıcı olan ise Alanya'mız' diyen İrem MUSLUOĞLU 'Evet Alanya'yı çoğu kişi gibi seviyorum, ama çok az kişi gibi ben de aşığım bu kente!. Bu nedenle gelecek nesillerimize de miras bırakabileceğimiz güzel ve kalıcı işler yapmak istiyorum. Şehrin doğasına, tarihine, eğitimine ve turizmine katkı sağlayacak projelerde aktif rol almak istiyorum. Bu konuda başkanımız sayın Mustafa Sünbül ile de sık sık istişare halindeyiz. Sadece partimizde değil, Alanya'daki diğer tüm siyasi parti ve kurumlarda da kadınların daha fazla söz sahibi olmaları gerektiğini düşünüyürum.' dedi.   

Bu sözler unutmaya başladığımz o temiz siyaset için bir umut ışığı gibiydi. Siyasetin reklam ve oy için kullanılmadan bir hizmet aracı olduğunu hatırlattı. Alanya il olacaksa bu şiarda olmalı. Eğitim, turizm, sanat ve teknoloji alanlarında gelişecek, üçüncü dünya ülkesi olmaktan kurtulup modern ve çağdaş bir ülkenin hür, bağımsız vatandaşları olarak yaşamak istiyorsak siyasetin bir hizmet ve halkın verdiği kutsal bir görev olduğunu hatırlamak, bilmek gerekiyor. İrem Hanım'ın açıklamaları siyaset için bu kapıyı aralıyor. Aksi durumda ortadoğu bataklığına sürüklenmemiz hız kazanacaktır.