İmamlı'da Köylünün Su Zaferi

 Alanya Haber giriş: 02 Ağustos 2022, Salı 16:41., Güncelleme: 2 yıl önce
İmamlı'da Köylünün Su Zaferi
Abone ol

İmamlı'da köylünün su mücadelesi sonuç verdi. Geçen hafta Alanya’nın Şıhlar Mahallesi’nde iddiaya göre muhtarın suya el koymak istemesi üzerine yaşanan olaylarda yeni bir gelişme yaşandı.. Köylülerin mücadelesi sonucu, Muhtar Hilmi Türker mahalle halkıyla yapılan toplantıda suyu taşıma kararından geri adım attı ve suyun İmamlı Sokak’ta kalması kararlaştırıldı.

Geçen hafta Alanya’nın Şıhlar Mahallesi’nde su paylaşımından dolayı yaşanan olayların ardından Muhtar Hilmi Türker mahalle halkıyla toplantı yaptı.

Köylü'nün mücadelesi sonuç verdi. Mahalle sakinleri ve muhtarı bir araya getiren toplantının sonunda suyun İmamlı Sokak’ta kalması kararlaştırıldı.

Muhtar tarafından sularına el konmak istendiğini öne süren köylüler iş makinesinin yolunu keserek önüne yatmış ve bu olayla Alanya gündemine oturmuşlardı. Köylülerin mücadelesi sonuç verdi. 

MUHTAR: AMACIMIZ HİZMET ETMEK

Suyu kendi yaşadığı özel alana aktarmak istediği iddia edilen Muhtar Hilmi Türker “Arpaşlı ve İmamlı Sokak için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne sondaj talebinde bulunduk. 2 tane sondaj vuruldu. ASAT gözetiminde her 2 yere su bağlanması için proje yapıldı. İmamlı Mevkii’ndekiler suyu Arpaşlı’ya vermeyiz diyor. ASAT’ın iş makinesinin önüne yattılar. Su İmamlı’ya yeterse fazlasını Arpaşlı’ya alacağız. Ben vatandaşın daha fazla hizmet alması için uğraşıyorum. Mahalleli yaptıklarıyla hizmete engel olmuş oldu. Ben vatandaşların sorunlarını çözmek isterim. Amacımız hizmet etmek. Her 2 sokağın da su içmesini isteriz” demişti.

İmamlı'da Köylünün Su Zaferi
İmamlı'da Köylünün Su Zaferi

MAHALLE HALKI KAZANDI

Yaşanan olayların ardından Muhtar Türker ve azaları mahalle halkıyla toplantı yaptı. 'Ben muhtarım istediğimi yaparım..' dediği öne sürülen Muhtar suyu taşıma konusundaki ısrarından vazgeçti ve sorun tatlıya bağlandı. Mahalle sakinlerinin katıldığı toplantıda suyun İmamlı Sokak’ta kalması kararlaştırıldı.. 

Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar sırasında bir mahalleli “Muhtar görevini kötüye kullanıyor. Ben muhtarım ne istersem o olur mantığı ile hareket ediyor. Muhtar kendi mahallesinde yaşayanları örgütledi. ‘Çalışmalara engel olanlara siz de engel olun’ dedi. İmamlı sakinlerini engelleyin, kepçeye ve çalışmalara engel olanlara karşı koyun diyerek, suyu zorla kendi mahallesine götürmeyi planlıyor” ifadelerini kullanmıştı. 

İLGİLİ HABER