Eski MHP'li Zavlak: Bu vebale sizi de ortak ettim özür dilerim

 Alanya Haber giriş: 23 Nisan 2019, Salı 18:06., Güncelleme: 5 yıl önce
Eski MHP'li Zavlak: Bu vebale sizi de ortak ettim özür dilerim
Abone ol

Alanya'da MHP'li kimliğiyle tanınan Hacı Mevlüt Zavlak'tan eski partisi MHP hakkında dikkat çeken açıklamalar geldi. 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi seçilen Zavlak vatandaşlardan özür diledi. İçinde Kılıçdaroğlu'da dahil birçok üstdüzey asker, polisin ve çocukların da olduğu bir ev için 'o evi yakın' diyen birini haklı gösteren Bahçeli'yi tanıyamamışım dedi.. Zavlak'ın bu açıklamasına çok sayıda MHP'l ismin destek yorumu ve beğeni yaptığı görüldü

Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi kimliğiyle tanınan ve MHP'nin Alanya’daki en etkili isimlerinden olan Hacı Mevlüt Zavlak, HPD/PKK ve AKP hükümeti arasında başlatılan, "Türklüğün tartışılır hale getirildiği, Anayasanın İlk 4 maddesi, Andımız, İstiklal Marşı, Oslo Mutabakatı, Habur, T.C'nin tabelalardan kaldırılması, Alfabeye 'Q ve W harflerinin eklenerek Güneydoğu'da devlet kurumlarına Kürtçe ve Arapça tabelalar asılmasının yolunu açılması'" gibi toplumun tepkisini çeken ve beka sorunu haline gelen sözde "çözüm süreci" dönemi ve bu sürece 'sessiz' destek veren partisi MHP ile siyasi olarak fikir ayrılığına düşerek İYİ Parti’ye saflarına katılan ve 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den de Alanya Belediye Meclis Üyesi seçilen Zavlak'tan dikkat çeken bir özür geldi...

Zavlak, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir açıklama yaptı. Zavlak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Hacı Mevlüt Zavlak: Eskiden MHP’li olduğum için özür dilerim
Hacı Mevlüt Zavlak: Eskiden MHP’li olduğum için özür dilerim

“Özür diliyorum!

MHP'nde siyaset yaptığım süre boyunca şu yada bu şekilde sizlerden Devlet Bahçeli için destek isteyip sizleri ikna etme çabasına düşmüştüm.

Kiminizle ateşli tartışmalara girip Bahçeli'nin nasıl bilge bir lider ve değerli bir devlet adamı olduğunu anlatmaya gayret etmiştim.

İçinizden ikna ettiklerim de oldu edemediklerim de.

Sizlerle geçirdiğim vakitten, o günlerde var olan Bahçeli profiline destek olmaktan ve ülkücü düşünceyi hakim kılmak için verdiğim mücadeleden asla pişman değilim.

İÇİ İNSAN DOLU "'EVİ YAKIN' DİYEN BİRİNİ HAKLI GÖSTEREN BUGÜNÜN BAHÇELİ'SİNİ ÖNGÖREMEMİŞİM"

Lakin Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıdan sonra yaptığı açıklama ile orada içinde Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu "evi yakın" diye bağıranları haklı gösterecek, onları yüreklendirecek açıklamalarda bulunan bugünün Bahceli'sini o günlerde öngöremeyerek değerli vakitlerinizi aldığım, bazılarınızı ikna ederek bu vebala ortak ettiğim için sizlerden özür diliyorum.

Türk Milliyetçisi ve Ülkücü kimliğimle Bahçeli ve onun düşünce yapısındaki insanlarla hukuk ve siyaset içerisinde mücadele etmeye devam edeceğim.”

Hacı Mevlüt Zavlak: Eskiden MHP’li olduğum için özür dilerim
Çok sayıda beğeni ve destek alan Zavlak'ın bu açıklamasının altına yapılan yorumlarda, aynı görüşleri paylaşan çok sayıda MHP'li isim dikkat çekti