Genç sporculardan Alanya'yı gururlandıran başarı

14-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında Antalya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 10. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'na (International Türkiye Open World Cup) katılan Alanya Fight Spor Kulübü'nden 4 sporcu önemli bir başarı elde ederek Alanya'ya 4 madalya getirdi.
Alanya Fight Spor Kulübü, 10. Uluslararası WAKO Kick Boks Dünya Kupası'nda göğsümüzü kabarttı. - WAKO(World Association of Kickboxing Organizations).
Kulüp, toplam 6 sporcu ile mücadele ettiği turnuvada zorlu rakiplerini geride bırakarak 4 madalya ile Alanya’ya döndü.

Kick Boks Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programında yer alan bu prestijli organizasyonda, Antrenör Cemil Coşkun'un yönetimindeki Alanya Fight Spor Kulübü’nün genç ve büyük sporcuları performanslarıyla Alanyayı gururlandırdı.

FEYZA DÜNYA 2'İNCİSİ OLDU
Üst gençler 52 kg Full Contact kategorisinde yarışan Feyza Guzyaka, gösterdiği üstün performansla dünya ikinciliği madalyasının sahibi oldu. Alt gençler 48 kg Full Contact kategorisinde mücadele eden Hafsa Guzyaka ise üçüncülük kürsüsüne çıkarak önemli bir başarıya imza attı.
Büyükler kategorisinde ise Azra Uyar 60Kg Kick Light branşında ve Mustafa Dönmez 81 Kg Light Contact kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

ALANYA'MIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİLER
Antrenör Cemil Coşkun, sporcuların zorlu antrenman ve hazırlık sürecinin karşılığını bu başarılarla aldığını belirtti. “Sporcularımız her antrenmanda azimle çalıştı, disiplinlerini hiç bozmadılar. Bu sayede uluslararası arenada Alanya’mızı ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil ettiler. Aldığımız bu başarılar, kulübümüzün ve ilçemizin adını gururla duyuruyor. Önümüzdeki dönemlerde daha büyük hedeflere koşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Coşkun ayrıca genç sporculara destek veren ailelere ve kulüp yönetimine teşekkür etti.

Alanya Fight Spor Kulübü entrenörü Coşkun bölgedeki Kick Boks sporunun gelişimi açısından yeni yetenekleri keşfetmeye ve sporun yaygınlaşmasına katkı sağlamaya devam edeceklerin belirtti.