Gazipaşa'ya da 'TC' geldi: AKP'den ret ve skandal savunma

 Gazipaşa Haber giriş: 04 Mayıs 2019, Cumartesi 19:07., Güncelleme: 5 yıl önce
Gazipaşa'ya da 'TC' geldi: AKP'den ret ve skandal savunma
Abone ol

Seçimlerden zaferle çıkan belediye başkanları devlet kurumlarından kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresini tekrar yerine getiriyor. Komşu ve kardeş ilçe Gazipaşa'da, AKP'li rakibi Adil Çelik'e karşı seçimi ezici bir üstünlükle kazanan CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, belediye binası girişindeki tabelaya TC ibaresi eklenmesi için talimat verdi.. İYİ Parti ve MHP'nin de destek verdiği öneriye, AKP 'Türkiye'de kaç tane Türk var ki!' savunmasıyla ret oyu kullandı.

Komşu ve kardeş İlçe Gazipaşa'da 'TC' İbaresi geri geldi.

CHP'li Gazipaşa Beledİye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz önceki gün yapılan meclis toplantısında, Gazipaşa Beleidye Binası tabelasına TC ibaresi takılması konusunda "Biz zaten tabela siparişi vermiştik. Ben açıklamamıştım, tabelayı takınca herkes görecek diye düşünmüştüm. Bunun için meclis kararı almaya gerek var mı bilmiyorum. İsteyen görüş beyan edebilir" ifadeleri kullandı.

CHP'DEN TEŞEKKÜR

CHP Grup Sözcüsü Ulaş Özgen, Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek, “Tamamen başkanlığınızın yetkisinde bir durum. Biz önergeyi sunarken sadece bir tavsiye, hatırlatma adına böyle bir önerge verdik ama siz zaten gerekeni yapmışsınız. CHP grubu olarak teşekkür ederiz” diye konuştu.

Gazipaşa'ya da 'TC' geldi: AKP'den ret ve skandal savunma
Gazipaşa'ya da 'TC' geldi

MHP'DEN TAM DESTEK: TC'DEN RAHATSIZ OLAN VARSA ÇIKSIN GİTSİN

MHP Grup Sözcüsü Murat Özgen, “MHP grubu olarak destekliyoruz. T.C.’den rahtsız olan zaten çıksın gitsin “ diyeren TC ibaresi önerisine tam destek verdi.

İYİ PARTİ'DEN DESTEK: SON DERECE MEMNUNUZ

İYİ Parti Grup Sözcüsü Yüksel'de, T.C. ibaresine karşı uygulanan politikalara karşı hassasiyetlerimiz vardı. CHP ve İYİ Parti’nin belediyeleri aldığı bütün yerlerde bunu gördük. Gazipaşa’da da bu uygulamanın hayata geçiyor olmasından son derece memnunuz. dedi.

AKP'DEN RET: TÜRKİYE'DE KAÇ TANE TÜRK VAR Kİ?

Gazipaşa Belediye binası TC ibaresi eklenmesi önerisine ret oyu kullanan AKP'den skandal bir savunma geldi: AK Partili Mustafa Uysal, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin 80 milyon nüfusun içerisinde gerçekten Türk olan kaç tanedir, bunu bilen var mı? Bence 40-45 milyon civarında Türk vardır.. Hükümetimiz T.C.'yi kaldırıp, indirirken bunları düşünerek adım atmıştır. Yani AK Parti gurubunun Türklüğe gıcıklığından, olumsuzluğundan asla değildir." sözleriyle salondakileri şoke etti