Ergün: Bana göre ALTİD çok gereksiz bir kurumdur

 Alanya Haber giriş: 01 Mayıs 2020, Cuma 00:24., Güncelleme: 4 yıl önce
Ergün: Bana göre ALTİD çok gereksiz bir kurumdur
Abone ol

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gece yarısı saat 24:00'den itibaren 1-3 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulaması başladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları da yasaklar nedeniyle yapılamayacak. Corona virüs nedeniyle kapanan turistik işletmeler ve çalışanları için ise şu ana kadar ciddi bir yardım adımı da gelmedi. Bu süreçte ise ALTİD, 'yetersiz kaldığı gerekçesiyle' eleştiri oklarının hedefi oldu..

Corona virüs salgını nedeniyle kapanan işletmeler, turizm esnafı ve çalışanlarını ekonomik olarak zor bir sürece soktu. Sektöre yönelik ciddi bir yardım ve destek adımı da şu ana kadar gelmedi. Özellikle sezonluk olarak çalışan ve geçimini sağlayan sektör çalışanlarının zor durumda olduğu belirtilirken, başta ALTİD olmak üzere Alanya Belediyesi ve ALTSO gibi kurumların, turizm emekçilerinin sorunlarına kayıtsız kaldıkları öne sürüldü.

Alanya siyasetinin yakından tanıdığı iktisatçı ve radyo habercisi Mehmet Ergün, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; 

Zaten bizim ekonomimiz kırılgan bir dönem geçiriyordu, çok da iyi bir durumumuz yoktu. Örneğin ben Alanya için konuşuyorum, biliyorsunuz önceki dönemlerde nisan ayından itibaren turizm sezonu başlardı,  fakat başlayamadı ve buna hazırlıksız yakalanan turizm işçileri var dikkate alınması gereken. Turizm sektörünün en önemli kaynağı olan bu insanlar çok mağdur oldu, esnaf mağdur oldu, dolayısıyla tüm Alanya mağdur oldu. 

"ALTİD ÇOK GEREKSİZ BİR KURUMDUR"

Alanya'daki kurumlar özellikle Alanya Belediyesi, ALTSO ve ALTİD gibi kurumlar bu sorunları daha ciddi şekilde ele alması gerekiyordu. Ben burdan özellikle bazı kurumları eleştirmek isityorum, özellikle ALTİD, bana göre bu dönemde sınıfta kalmış bir kurumdur ve çok da gereksiz bir kurumdur. Her zaman eleştiririm. Alanya'nın bütün sahil kaynaklarını en iyi şekilde kullanan bir kurumdur, ama bu dönemde malesef kendi sektörünü ayakta tutan turizm işçilerine sahip çıkamamıştır, hiçbir konuda yardımcı olmamıştır. Biz duyuyoruz görüyoruz yani bunları. Çünkü turizm sektörünü ayakta tutan o insanlardır, otelciler, turizm işletmeleri bugün işlerini devam ettiriyorsa, arka plandaki o işçiler sayesinde devam ettirebiliyorlar. Bu bir gerçekdir ve Alanya'da bana göre çok vasıfsız bir şekilde idare olmuştur..