Son dakika: Alanya'ya il sürprizi. Erdoğan onayladı, İl Sayısı 100'e çıkıyor

 Alanya Haber giriş: 25 Haziran 2022, Cumartesi 19:17, Güncelleme: 2 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Son dakika: Alanya'ya il sürprizi. Erdoğan onayladı, İl Sayısı 100'e çıkıyor
Abone ol

Son dakika... Yıllardır İl olmayı bekleyen ilçelerin en başında gelen Alanya daha önce il olamaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı. AKP Milletvekili Vedat Demiröz, "Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'mızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacak.." İfadelerini kullandı. Demiröz'ün sözleri Alanya'da da geniş yankı buldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bahçeli'nin açıklamasından alıntı yaparak “Biz il olmaya hazırız” mesajı vermişti. Öte yandan son yıllarda Alanya'da baş gösteren trafik sıkışıklığı, nüfus yoğunluğu, demografik ve sosyal yapısındaki sorunlar nedeniyle çok sayıda vatandaş Alanya'nın il olmasına karşı çıkıyor..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

ALANYA İL Mİ OLUYOR..

Uzun yıllarıdr il olmayı bekleyen Alanya, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz'ün yaptığı 'il' açıklamasıyla bir kez daha heyecanlandı. Demiröz'ün açıklamasına göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstedi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'da onayladı: Türkiye'de 81 olan il sayısı 100'e çıkartılıyor.

Demiröz'ün açıklamaları Alanya'da çok sayıda sosyal medya kullanıcısının gündemindeydi.

Alanyalı vatandaşların '100 il' konusunda 'Yine bir seçim ve yine bir il sözü', 'Alanya bu haliyle(Trafik, sosyal yapı, dışarından gelen göç sorunu) il olursa vah halimize', 'Boşuna heveslenme Alanya, 82 plaka Gebze'ye gidiyor' gibi yorumlar yapılmasına neden oldu.

İLGİLİ HABER

Öte yandan geçtiğimiz günlerde iktidara yakın bir medya kuruluşunda 'İl Olmaya En Yakın İlçeler' başlıklı haberde verilen listede Alanya'dan sonra Manavgat'ın da yer alması dikkat çekti.. Ancak iki ilçenin coğrafi konumu, bürokrasisi, nüfüs yoğunluğu ve devlet kurumlarının altyapıları kıyaslandığında Manavgat'ın il olma şansı neredeyse imkansız görünüyor.

Erdoğan Onayladı: İl Sayısı 100'e çıkıyor. Alanya'ya il sürprizi
Erdoğan Onayladı: İl Sayısı 100'e çıkıyor. Alanya'ya il sürprizi

AKP'Lİ DEMİRÖZ NE DEMİŞTİ;

Ahlat 1071 Millet Bahçesi'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek etkinliğin açılışında konuşan, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz 'Ahlat’ı bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderlerinin toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşeceklerini bir kent haline getireceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'mızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim'