Emlakçılar Odası Başkanı Rus ve Ukraynalı sahte emlakçılara isyan etti

 Alanya Haber giriş: 25 Ocak 2023, Çarşamba 23:55., Güncelleme:
Emlakçılar Odası Başkanı Rus ve Ukraynalı sahte emlakçılara isyan etti
Abone ol

Ukrayna-Rusya savaşı gerekçesiyle deyim yerindeyse yabancı işgaline uğrayan Antalya bölgesinde şimdi de kayıt dışı, yabancı, sahte emlakçı krizi patlak verdi. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar bu dolandırıcılara karşı uyarırken 'Antalya’mızda çok fazla kayıt dışı yabancı emlakçı da var. bunlar emlakçı değil, ayak takımıdır. Sosyal medyada grup kurmuşlar, kendi dillerini konuşanlarla çalışıyorlar, bizi içlerine almıyorlar..' ifadelerinim kullandı..

Antalya’da artan kayıt dışı yabancı emlakçılara karşı isyan eden  Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Antalya’da 15 bine yakın kayıt dışı emlakçı var. Bunlar emlakçı değil, ayakçı kesimidir. ’Emlakçıyım’ diyerek insanları kandırıyorlar.

'YABANCI UYRUKLU EMLAKÇILAR TÜREDİ..'

Antalya’mızda çok fazla yabancı emlakçı da var. Sosyal medyada grup kurmuşlar, bizi içlerine almıyorlar. Kendilerine yakın olan ve kendi dillerinde konuşan kişileri gruba alıyorlar. Biz yüzde 2 komisyon alırken, bunlar yüzde 10 komisyon alıyorlar” dedi.

15 BİN KAYIT DIŞI EMLAKÇI VAR

Antalya’da 6 bine yakın üyesi olduğunu belirten Çağlar, “Şuanda Antalya’da 15 bine yakın kayıt dışı emlakçı var. Bunlar emlakçı değil, ayakçı kesimidir. Emlakçıyım diyerek insanları kandırıyorlar. Mesleki yeterlilik belgesi, tek başına bir işe yaramaz. Antalya’mızda çok fazla yabancı var. Bu yerleşenler de kendi içlerinde emlakçılık ve galericilik yapıyorlar. Bunlar sosyal medyada grup kurmuşlar, bizi içlerine almıyorlar. Kendilerine yakın olan ve kendi dillerinde konuşan kişileri gruplar alıyorlar. Araç ve ev alıp satıyorlar. Kendi aralarında yapıyorlar. Biz yüzde 2 komisyon alırken, bunlar yüzde 10 komisyon alıyorlar. Kira 10 lira ise 12-13 diyorlar. Bunlara da dikkat edilmesi gerekir. Bu ayakçıların önüne geçilmesi lazım” ifadelerine yer verdi.