Ebru Türel'in ses kaydını internette yayınlayan AKP'li yöneticinin yeğeni tutukladı

 Bölge Haber giriş: 13 Nisan 2019, Cumartesi 16:44., Güncelleme: 5 yıl önce
Ebru Türel'in ses kaydını internette yayınlayan AKP'li yöneticinin yeğeni tutukladı
Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve Cumhur İttifakı adayı AKP'li Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'e ait olduğu öne sürülen ses kaydıyla ilgili gözaltına alınan AKP il yöneticisinin yeğeni olduğu iddia edilen belediye çalışanı Niyazi Ateş, 'özel hayatını gizliliği' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yayınlanan videoda, iddiaya göre Ebru Türel 31 mart seçimlerinden birkaç gün önce belediye binasında yapılan toplantıda, bedava ulaşım kartı dağıtılan ve seçimlerde görevlendirilen belediye çalışanlarının propaganda olarak, CHP ve Millet ittifakı adaylarına yönelik skandal ifadeler kullanmaları yönünde telkinlerde bulunduğu duyuluyor..

Skandalın ortaya çıkmasının ardından ses kaydınını internete yükleyenler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Türel'in avukatının 'özel hayatın gizliliği' şikayeti üzerine olaya ilişkin gözaltına alınan Cem O., Cemil B., Yusuf M., Cem Özgür Y., Doğukan D., Batuhan G., Niyazi Ateş ile Maksut A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ebru Türel'in ses kaydını internette yayınlayan 1 kişi tutuklandı
Menderes Türel ve eşi Ebru Türel

BELEDİYE PERSONELİ TUTUKLANDI

Ebru Türel’in ses kaydını alan ve internette yayınlayan kişi olduğu belirlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanı Niyazi Ateş, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'özel hayatın gizliliği' ihlali gerekçesiyle tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

​CHP'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, gözaltıların sebebini tam olarak bilmediklerini ve avukatlarının sabahtan beri konuyu takip ettikleri bilgisini paylaştı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne kimlerin getirildiğini bilmediklerini söyleyen Kumbul, "Avukatlarımız şimdi içeriye alındılar. Bize gelen ilk bilgilere göre Ebru Hanım’ın (Türel) seçim öncesi sızan ses kaydı ile ilgili olduğu ve özel hayatın gizliliği ile ilgili bir şikayette bulunulduğudur. Avukatlarımız süreci takip ediyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi alınca, geniş bir açıklama yapacağız" dedi.

İLGİLİ HABER

MENDERES TÜREL: BUNLAR FETÖ TAKTİĞİ

Menderes Türel, ses kaydına ilişkin, "Bunlar klasik FETÖ taktiği. FETÖ'cü hesaplarından montaj kasetler yayınlıyorlar" açıklamasında bulunmuştu. 

Yayınlanan videoda, Ebru Türel olduğu öne sürülen kişinin, seçimlerden önce oluşturulan ekibe bedava ulaşım kartı dağıttığı ve bu kişilere toplu taşıma araçlarında halka karşı, CHP ve İYİ Partinin oluşturduğu Millet İttifakı adaylarınının, terör örgütü PKK ve HDP ile ilişkilendirilmeleri konusunda telkinlerde bulunduğu duyuluyor..

Ses kaydında geçen konuşmalar şöyle: “İkili-üçlü gruplar halinde size verilen otobüs kartlarıyla, bineceksiniz, konuşacaksınız ve ineceksiniz. Erkekler de kahvelere gidip bunları konuşacak. Mesela, ‘PKK’lılar CHP’nin listesinde. Ben bugüne kadar hep CHP’ye oy verdim ama şimdi sandığa gitmeyeceğim. Baksana, eş başkanları, bundan sonra Ankara ve İstanbul’u HDP yönetecek, diyerek tehdit ediyor.”