Dün gece görüntülendi: 'Uzaylılardan' Alanya'ya bayram ziyareti!

 Alanya Haber giriş: 12 Temmuz 2022, Salı 14:32., Güncelleme: 2 yıl önce
Dün gece görüntülendi: 'Uzaylılardan' Alanya'ya bayram ziyareti!
Abone ol

Alanya'da dün gece saatlerinde ay manzarasını görüntülemek isteyen bir vatandaşın kamerasına yansıyan görüntüler ilçede heyecana neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bulutlarına arasından aniden beliren bir cismin hızla yere doğru hareket ettiği görülüyor. Görüntülerdeki cismin 'meteor' olduğu yorumunda bulunan bir kesime karşı, UFO olduğu iddiasında bulunan ve 'Alanya'ya bayram ziyaretine gelmişler' sözleriyle olaya farklı bakış açısı katan başka bir kesim ortaya ortaya çıktı.. İşte o görüntüler..

Bayram tatili nedeniyle dolup taşan Alanya sokaklarında adım atacak yer yoktu. Özellikle diskolar caddesi olarak son yıllarda gittikçe ünlenen Çarşı Mahallesi'nde deyim yerindeyse iğne atılsa yere düşmezdi. Yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin dikkatinin karada olduğu dakikalarda bir vatandaş ise dikkatini Alanya'nın o muhteşem ay manzarasını vermişti. Ay manzarasını kaydeden vatandaşın kamerasına yansıya bir cisim ise Alanya'da UFO heyacanına neden oldu.

Görüntülerde hafif bulutlu bir ay manzarası görülürken bir anda bulutların içine doğru hızla hareket eden parlak bir cisim farkediliyor. Görüntünün neye ait olduğu hakkında henüz resmi makamlarca açıklanmış bir bilgi bilgi yok.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ: METEOR-UFO

Sosyal medyada bazı kullanıcılar "Delta Aquarids Meteor Yağmuru" olabileceği ihtimalini öne sürdü. Bazı kullanıcılar ise UFO olduğu iddiasında bulundu. BUna gerekçe olarak da 'Meteor veya göktaşı yeryüzüne düşerken geride bir ışık huzmesi bırakır veya ona benzer kuyruğu olması gerekirdi...' bilgisini paylaştıkları görüldü.

ŞAKACILARDAN DİKKAT ÇEKEN YORUMLAR

Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte, yaşanan ciddi veya komik her olaya yaptıkları şakalarıyla ve esprileriyle karşımıza çıkan o sosyal medya kullanıcıları da, Alanya'da görüntülenen ve henüz konu hakkında resmi bir açıklamaya yapılmayan olaya ilişkin esprileriyle dikkatl çektiler; 'Uzaylılar Alanya'ya bayram ziyaretine gelmişler.', 'Gelenler tamam da Alanya'da yaşayan akrabaları kimler olabilir..', 'Yakıtı bittiyse depoyu Jelibon'la doldurup gitmişlerdir..'