Atatürk ve demokrasi özlemi: Alanya balkonlarda coştu

 Alanya Haber giriş: 24 Nisan 2020, Cuma 00:06., Güncelleme: 4 yıl önce
Atatürk ve demokrasi özlemi: Alanya balkonlarda coştu
Abone ol

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya genelinde de vatandaşlar balkon, pencere, evler ve binaların dış cephelerini Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve balonlarla donatarak 23 Nisan'ı büyük bir coşku ve tutkuyla kutladı. Saatler 21:00'ı gösterdiğinde ise tüm Türkiye Cumhuriyete, demokrasiye ve Atatürk'e olan özlemini ve sevgisini bir kez daha gösterdi..

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya genelinde de vatandaşlar balkon, pencere ve evlerini Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve balonlarla donatarak 23 Nisan'ı büyük bir coşku ve tutkuyla kutladı.  

Akşam saat 21:00'ı gösterdiğinde ise tüm kent balkonlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak devamında İstiklal Marşı'nı okudu.. Alanya'nın neredeyse her sokağında İzmir Marşı, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm, 10.Yıl Marşı, Memleketim ve Türkiyem gibi şarkılar coşkuya çalındı-söylendi, corona virüs gölgesinde balkonlarına çıkan her vatandaş Atatürk'e olan özlemini, minnetini ve sevgisini bir kez daha gösterdi.

TBMM'nin açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm çocuklarda tarihi anlara şahitlik etti.

İşte Hacet Mahallesi Alaiye Caddesi doğu kesimindeki bir vatandaşın balkonundan yaşananlar..