Darısı Alanya'nın başına! İstanbul'da belediye 'binbin'leri' topladı

 Alanya Haber giriş: 17 Ocak 2023, Salı 21:05., Güncelleme: Bir yıl önce
Darısı Alanya'nın başına! İstanbul'da belediye 'binbin'leri' topladı
Abone ol

Alanya'da kaldırımları işgal eden, yaya ve araç trafiğini tehlikeye atan ve kamuoyunda 'binbin' olarak bilinen elektrikli scooterler sorununda emsal uygulama.. İstanbul Kadıköy Belediyesi, uygunsuz park eden, yaya geçişini engelleyen scooterları kaldırdı. Alanya'da esnafın ve vatandaşın kabusu haline gelen scooterlar konusunda ilçemizde de benzer bir uygulamanın yapılması vatandaşlar tarafından talep ediliyor...

Alanya'nın merkez Mahalle ve caddeleri, her sokak aralarında mantar gibi türeyerek özel veya kamusal alan gözetmeksizin uygunsuz olarak park edilen 'binbin'ler vatandaşları canından bezdiriyor.

Bir çok esnaf ve vatandaş özel mülklere park edilen binbin'leri park edildikleri alanlardan kendi imkanlarıyla kilitlerini kırarak veya keserek sokak ortasına atıyor.

Zaman zaman Alanya'nın  Hacet Deresi suyu içinde, denizde, ağaçlarda ve sazlık, ormanlık alanlarda terk edilmiş halde görülen elektrikli scooterlar sorunu gün geçtikçe büyürken benzer sorunlarla karşı karşıya kalan ve konu hakkında vatandaşlar tarafından artan şikayetleri değerlendiren İstanbul Kadıköy Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelinde operasyon yaparak uygunsuz park eden, yaya geçidini engelleyen ve trafiği tehlikeye atan çok sayıda scooterı kaldırdı. 

Darısı Alanya'nın başına! İstanbul'da belediye 'binbin'leri' topladı
Darısı Alanya'nın başına! İstanbul'da belediye 'binbin'leri' topladı

YÜCEL'İN PRESTİJ YOLU, BİNBİN TERÖRÜNE SAHNE OLDU!

'Alanya'ya prestij kazandıracak' sloganıyla başlatılan Dinek’ten sahil bandını kullanarak Kargıcak’a kadar kesintisiz, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayabilmek amacıyla Bisiklet Yolu projesi hayata geçirilmişti.. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 'Yayalarımız için de yürüyüş, gölgelikli oturma alanları ile Alanya’mıza değer katacak bir sahil bandı oluşturduk. Alanya'mıza hayırlı olsun." mesajıyla hizmete açtığı yol, vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanırken ilerleyen günlerde söz konusu prestij Bisiklet Yolu adeta bir 'binbin' terörüne sahne oldu.

Ne zaman, nereden çıkacağı belli olmayan scooterlar ölümlü kazalara da neden olurken kaldırımda yürüyen vatandaşlar can güvenliği korkusuyla adım atamaz hale geldi. Kestel Mahallesi ve İskele Caddesi istikameti olarak bilinen  Atatürk Caddesi üzerindeki Bisiklet Yolu güzergâhında kaldırımda yürüyen turistler de dahil vatandaşlar korkuyla adım atar hale geldi. Uygunsuz park nedeniyle bir çok esnaf ve vatandaş tarafından scooterlar demir makası ve spiral türü kesici aletlerle kilitleri kesilerek sokak ortasına atılmışlardı.

ESNAF ŞİKAYETÇİ: ANİDEN VE YÜKSEK HIZLA KARŞIMIZA ÇIKIYORLAR

Atatürk Caddesi üzerinde restoran kafe işletmeciliği yapan bir çok esnaf, işyerlerinin önünden Bisiklet Yolu'nun geçtiğini ve bu yolda ilerleyen binbin gibi elektirikli scooterların aniden ve yüksek hızla ilerlediğini belirterek. 'İşyerimizden çıkan müşterilere defalarca binbin gibi araçların çarptığına şahit olduk. Bu güzergâhta kazalar yüzünden çok sayıda yerli ve yabancı vatandaş yaralandı. Allah korusun ölümlü bir kaza olması durumunda mı önlem alınacak...' diyerek bölgedeki tehlikeye dikkat çekti.

Darısı Alanya'nın başına! İstanbul'da belediye 'binbin'leri' topladı
Darısı Alanya'nın başına! İstanbul'da belediye 'binbin'leri' topladı

ALANYA'DA DA AYNI UYGULAMA YAPILIR MI!

Yaya trafiğinin katlanarak arttığı yaz sezonu öncesi bölge esnafı ve vatandaşlar, Alanya Belediyesi veya Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün İstanbul Kadıköy Belediyesi'nin emsal teşkil eden uygulamasına bezner bir çalışma yapmasını talep ediyor..