CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde çirkin saldırı

 Alanya Haber giriş: 21 Nisan 2019, Pazar 20:16., Güncelleme: 5 yıl önce
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde çirkin saldırı
Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çubuk köyünde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Çirkin saldırıya siyasetten sanata her kesimden tepkiler çığ gibi geldi.. Öte yandan saldırıya ilişkin 6 saldırgan provokatör gözaltına alındı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehir er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğradı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

CHP Şideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde çirkin saldırı
CHP Şideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde çirkin saldırı

KILIDAROĞLU'NUN DURUMU İYİ
Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Kılıçdaroğlu, polis kontrolünde evde tutuluyor. 
CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi. 
Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

CHP Şideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde çirkin saldırı
CHP Şideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde çirkin saldırı

CHP'Lİ GÖK: ARBEDEDE HEPİMİZ BİR YERE SAVRULDUK
CHP'li Levent Gök, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğukkanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

KILIÇDAROĞLU, CHP GENEL MERKEZİNE GELDİ

Saldırının ardından Genel Merkez binasına gelen Kılıçdaroğlu'na destek için çok sayıda vatandaş ve partili genel merkez binası önünde toplandı. Alanya'da toplanan kalabalık, 'Soylu İstifa' sloganları atarak 'CHP'lileri şehit cenazelerine almayın' açıklamasıyla vatandaşı kışkırttığı iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya devat etti.. Kılıçdarooğlu'nun burada bir açıklama yapaması bekleniyor..

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta katıldığı, şehit Yener Kırıkcı’nın cenaze namazı sonrasında uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

6 SALDIRGAN GÖZALTINAN ALINDI: ONLAR PROVOKATÖRLERDİR...

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre saldırıya karıştıkları tespit edilen 6 kişi güvenlik görevlileri tarafından gözlatına alındı. Öte yandan Çubuk köyü sakinlerinin olaya ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede: Olaya ve saldırıya karışanların, mahalle sakini olmadıkklar belirterek, o şahısların dışarıdan geldiklerini ifade ettiler. Mahalleli, 'onların amacı cenaze değil provakasyondu.' dedi..