CHP'de Bülent Kandemir adaylığını açıkladı

 Alanya Haber giriş: 18 Ağustos 2023, Cuma 16:23., Güncelleme: 12 ay önce
CHP'de Bülent Kandemir adaylığını açıkladı
Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanlığı’na sarı liste ile aday olan Bülent Kandemir, parti binasında adaylığını resmen açıkladı.

Kandemir açıklamasında, kendisi dahil yönetim kurulunda yer alacak hiç kimsenin istifa edip belediye başkanlığına aday olmayacağına vurgu yaptı ve ‘Delegemiz bizi göreve getirirse yönetimimiz Alanya Belediye Başkan Adayının mutlaka CHP’li olması için çalışacak’ dedi.

CHP’de kurultay takvimi işliyor. Delege seçiminin ardından Alanya’da kongre tarihi 25 Ağustos olarak belirlendi. Seçim gününün ilan edilmesi ile adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. Eski ilçe başkanlarından Bülent Kandemir ise yeni dönem için CHP İlçe Başkan adaylığını bugün ilan etti. Gençlik kollarından itibaren partinin verdiği her görevi yerine getirdiğini söyleyen Kandemir, “2024’de belediye başkan adaylığı düşüncesindeyken, partimden ‘Sen belediye başkan adayı değil, belediyeyi kazandıracak ilçe başkanı ol’ dediler ben de bu yüzden ilçe başkan adayı oldum.” dedi.

‘SİYASİ MERKEZ PARTİMİZDİR’

Genel merkezin verdiği takvim gereğince kongreyi yapacaklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Partimizin 38’nci kongresinde çok değerli adaylarımız var. Delege seçimimizi demokratik ortamda tamamladık. Delegelerimiz 3 adaydan birini hür iradesi ile başkan olarak seçecek. Alanya’mıza hayırlı olsun. Bugün Bülent Kandemir aday tanıtımı talep etti, siyasi merkezimiz her zaman partimizdir. Tüm adaylara ve partimize başarılar diliyorum” dedi.

SEVİYELE BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

Karadağ’ın ardından konuşan CHP Alanya İlçe Başkan Adayı Bülent Kandemir, sözlerine şehitlere rahmet okuyup terörü lanetleyerek başladı ve ülkemizde terörün uzun yıllardır bitirilememesini eleştirdi. Alanya ve Antalya’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı bir sonuç alındığını söyleyen Kandemir, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına partimizi Alanya’da hazırlamak için bu göreve talip olduk. 25 Ağustos’ta kongrede delegelerimizi görev verirse, biz de partimizi Alanya’da birinci parti yapıp belediyeyi kazanacağız. Alanya’da 3 aday olarak seviyeli bir seçim süreci götürüyoruz, birbirimize karşı sevgi doluyuz, 26 Ağustos’ta hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz şahsi amaç için değil partimizin amaçları doğrultusunda çalışıyoruz.” dedi.

CHP'de Bülent Kandemir adaylığını açıkladı
CHP'de Bülent Kandemir adaylığını açıkladı

2024 İÇİN GÖREVE TALİBİZ

Ülkemiz ekonomik, sosyal ve iklim değişikliği krizi içinde diyen Kandemir, “Ancak bakıyoruz devlet zoruyla ağaçlar kesiliyor. Halk olarak devletin gücünü bizi korurken hissetmek geleceğimizi inşa ederken hissetmek istiyoruz. Kafamıza cop gelirken ya da biber gazı sıkılırken devletin gücünü hissetmek istemiyoruz. Akbelen’de jandarma bile ağaçlar kesildiği için güneşten kalkanını kullanarak korunduğunu gördük. Bu kadar vahim durumda enflasyonu mu, sosyal patlamaları mı, işsizliği mi, sayayım? Yoksa Alanya’da son dönemde yaşanan olayları mı sayayım? Bunlar bir sosyal patlamanın iz düşümüdür. Ortadan bir şekilde kaldırılması gerekiyor. Tabi biz Alanya olarak ülkenin tüm sorunlarına çare olamayız ancak, Alanya’da ki parçalarına çare olup planlar yapabiliriz. Biz bunun göreve talibiz. Siyasi olarak Alanya’nın il olmaya ramak kaldığını düşünerek ilçe yönetimini il yapısı gibi yapılandırmak istiyoruz. Görev bize verilirse Parti Meclisimize Alanya’nın 17 kişi ile yönetilebilecek bir şehir olmaktan çıktığını, dar bir ilçe gömleği giydirildiğini anlatacağız. En büyük hedeflerimizden birisi ise Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Alanya yerel iktidarını almak istiyoruz. Biz bunun için göreve talibiz.” dedi.

HİÇBİR GÖREVDEN KAÇMADIM

1994 yılında partinin karar almakta sıkıştığına dikkat çeken Kandemir şöyle konuştu:‘Dilekçe ile belediye başkanlığına başvurdum. O zaman bana ‘Bülent senin için erken’ dediler bende ilçe başkanı olup çalışmaya devam ettim. 1993’te gençlik kollarından bugüne 30 yıldır hiç yalpa yapmadan, CHP ilkelerinde ayrılmadan bana verilen görevleri yaparak bu zamana geldim. Bana ne zaman ‘şu işi yapacaksın gel’ dediler geldim. En son 14 Mayıs seçimleri öncesinde ‘gel seçim komitesi başkanısın’ dediler yine geldim ve yöneticilerimiz ile milletvekili adayımız ile çalıştık. Ne zaman ilçe başkanları toplantısı ya da diğer etkinlik oldu, ben yine hepsine katıldım. Parti içindeki dayanışma ve güveni büyüterek dışarıya karşı sert yumruk olarak hareket etmeliyiz. Parti içinde sevgi ve saygıyı büyüteceğiz.”

ADAYIMIZ CHP İÇİNDE OLACAK

‘Sen belediye başkan adayıydın niye çekildin?’ diyorlar. Örgütümüz ‘seni ilçe başkanı olarak görmek istiyoruz’ dedi bende şartsız kabul ettim’ diyen Kandemir “Genelgemizdeki ‘Parti yöneticileri belediyeye aday olamaz’ şartını bilerek geldim. Belediye başkanı olarak değil, belediye başkanı olan ilçe başkanı olarak anılmak bana yeter. İnançlıyız, heyecanlıyız, biz bu seçimi alacağız. Alanya’da bizim belediye başkan adayımız CHP içinden yetişmiş, Atatürk ilkelerine inanmış, bizim benimseyebileceğimiz bir kişi olacak. En büyük hedeflerimizden birisi bu. Meclise aday olacak isimler fazla olursa delege ya da üyenin önüne bu isimleri koyacağız, onlar da karar verecek.” diye konuştu.

BU DEFA ADAYI CHP’NİN HAKKI

‘Önümüzde yerel seçim olmasaydı bana ilçe başkan adaylığı talebi gelemeyecekti. ‘Bir abi olarak gel’ dendi, bende aday oldum’ diyen Kandemir şöyle devam etti: “Delegenin nasıl karar vereceğini kongrede göreceğiz. Alanya’da seçime CHP adayı ile gitmek istiyoruz. Geçen dönem İyi Parti’ye bu hak verildi. Son seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçiminde birinci partiyiz. Bu bizim hakkımız diyeceğiz. Bunu genel merkeze anlatmak benim görevim. Örgütün vereceği aksi kararda ise yapacak bir şey yok. Adayımızı bilimsel, halkın tercih edeceğiz anketlerle belirleyeceğiz. Önce halkın istediği profili belirleyip sonra adayı tespit edeceğiz. En geç Kasım’da adayımızı belirlememiz gerekiyor. Ancak kurultay sürecine göre zaman değişebilir.” dedi.

Toplantıya katılan partililerin başarı dileğinin ardından Kandemir eşi ve çalışma ekibi ile fotoğraf çektirmesinin ardından diğer ilçe başkan adayları Gökhan Sipahioğlu ve Mehmet Okyanus’u da davet ederek birlikte fotoğraf çektirdi.