CHP Alanya'dan 15 Temmuz Açıklaması: Siyasi ayağı ortaya çıkarılmamıştır

 Alanya Haber giriş: 13 Temmuz 2019, Cumartesi 16:01, Güncelleme:
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
CHP Alanya'dan 15 Temmuz Açıklaması: Siyasi ayağı ortaya çıkarılmamıştır
Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanlığı'ndan 15 Temmuz mesajı, Yapılan yazılı açıklamada, Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasında ki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz... 15 Temmuz sonrası, TBMM’nin devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 3 yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adımda atılmamıştır.. denildi.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilat yönetimi adına yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasında ki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

“ORTAK DİRENİŞ SERGİLENDİ”

Darbe girişimine karşı milletimiz, meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM’nin devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 3 yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adımda atılmamıştır.

“HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞI DURUŞUMUZ SÜRECEK”

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.

“15 TEMMUZ GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ”

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anar, sağlık ve esenlikler dileriz.”

Alanya'da 15 Temmuz programı belli oldu: İşte Tüm detaylar
13.07.2019

Alanya'da 15 Temmuz programı belli oldu: İşte Tüm detaylar

İLGİLİ HABER