Çetinkaya İsyan etti: Esnaf ağlıyor, Çarşıda Turist yok

 Alanya Haber giriş: 02 Temmuz 2019, Salı 13:47., Güncelleme: 5 yıl önce
Çetinkaya İsyan etti: Esnaf ağlıyor, Çarşıda Turist yok
Abone ol

31 Mart 2019 yerel seçiminde Alanya Belediyesi Bağımsız Başkan adayı olan ve çalışmalarıyla kamuoyunda olumlu karşılık bulan, halkın sempatisini ve takdirini kazanan Anastasia Petrova Çetinkaya, seçim öncesi ve sonrası Alanya turizmine katkı sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam ederek şehrin önemli eksikliklerine de dikkat çekiyor..

Alanya'nın tanıtımına yönelik çalışmalarını Yurtiçi ve yurtdışında sürdürüren Çetinkaya, Alanya turizmine yönelik tespitlerini ve eleştirilerini dile getirdi;

Alanya Esnafi Kan Ağlıyor

Alanya esnafı umutsuz, çarşıda turist yok. Mart ve Nisan aylarinda yapılan açıklamalarda rekorlar kırıyorduk, oteller sezonu %100 dolulukla geçirecekti. Fuarlardan haberler servis ediliyordu, 'Alanya standına yoğun ilgi', 'rezervasyonlar hızlı gidiyor' diye.

Çetinya İsyan etti: Esnaf ağlıyor, Çarşıda Turist yok
Anastasia P. Çetinkaya, Alanya'nın tanıtımıma katkı sağlıyor..

"ÇARŞIDA TURİST YOK"

Temmuz ayina geldik, esnaf 'çarşıda turist yok' diyor, sokaklar boş. Neden acaba hiç düşündünüz mü? Turist neden dışarı çıkmıyor, alışveriş yapmıyor, gezmiyor? Sadece otel ve odası arasinda vakit geçiriyor. Acaba neden? Cevap basit.

Çetinya İsyan etti: Esnaf ağlıyor, Çarşıda Turist yok
Çetinya İsyan etti: Esnaf ağlıyor, Çarşıda Turist yok

Aslinda Alanya'da yapılacak çok şey var. İnanılmaz çok şey var. Alanya'ya yeni gelen turist, yada devamlı gelen turist farketmez. Nereden bilgi alabilir? Hiçbir yerden... Alanya'nın bir tane düzgün info portalı yok, info sayfası yok. Alanya'ya gelmeden önce 1-2 ay plan yapiyor insanlar. Ama neye göre, bilgi alabildiği kaynaklara göre, Youtube, Facebook, İnstagram gibi sosyal medyadan.. bu kadar.

"DİJİTAL BİLGİ PORTALI" GEREKİYOR

Alanya Belediyesinin internet sayfasinda güzel bilgiler ve tarihi yerler var ama 1 tane harita, google map uygulaması linki yok. Turist bu yerleri nasıl bulacak? En az 4 dilde tüm turistik ve tarihi alanlarin anlatıldığı bir DIGITAL BILGI PORTALI yapmamız gerekiyor.
 

Çetinya İsyan etti: Esnaf ağlıyor, Çarşıda Turist yok
Çetinya İsyan etti: Esnaf ağlıyor, Çarşıda Turist yok

"Alanya'yı keşfermek için dışarı çıkan turist, yemek de yer, alışverişte yapar."

ALTAV Alanya'nın en önemli tanitım vakfının ingilizce sayfasi aktif değil. Nasıl bir tanitım bu? Turist dışarı çıkmıyor diye suçlamadan önce, kendimize bakmamız gerekiyor. Turiste bilgi ve fırsat vermeden onlardan bir şey beklemek yanlış.Planlamasız tanıtım, vizyonsuz tanıtim olmaz..


Biz Alanya'yı daha iyi tanıtmak zorundayız. Tüm dünyaya Alanya'nın güzelliklerini göstermek zorundayız. Bu çok zor bir iş mi? HAYIR DEĞİL!! Bunun için vizyonu geniş ve dogru planlanmış bir çalısma gerekir.