Belediye Borç batağında! Cafcaflı Seçim Kampanyanızın Faturasını Kim Ödeyecek?

 Alanya Haber giriş: 22 Şubat 2019, Cuma 19:02., Güncelleme: 6 yıl önce
Belediye Borç batağında! Cafcaflı Seçim Kampanyanızın Faturasını Kim Ödeyecek?
Abone ol

Demokrat Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Alaattin Çakır, AKP ve MHP'nin Cumhur İttifakı adayı mevcut belediye başkanı Adem Murat Yücel'in hizmet kılıfı altında trilyonları boşa harcadığı iddiasında bulunarak, 5 yıllık görev süresi boyunca hiçbir iş yapmayanlar, trilyonlar harcayarak seçim kampanyaları yapmak zorunda kalır. Halk Tanzim satışa koşarken, borç batağına düşürdükleri belediyemizin boşa harcanan trilyonluk kaynaklarının hesabını halkımız mutlaka soracaktır.. dedi..

İŞTE ALAATTİN ÇAKIR'IN AÇIKLAMALARI;

ÇAKIR; CAFCAFLI SEÇİM KAMPANYANIZIN FATURASINI KİM ÖDEYECEK?

Seçimlere girerken ilk toplantımızda, biz mevcut yönetimin ve diğer adayların muhalifi olmadığımızı ve muhalefet yapmayacağımızı, alternatif bir yönetim vizyonu ile sorumluluk alarak aday olduğumuzu belirtmiştik diyen Demokrat Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Alaattin Çakır; ancak, bu durum bizim mevcut belediye yönetimini, şehrimizin ve belediyenin içinde bulunduğu mevcut durumu açıklamamıza ve eleştirmemize engel değildir, dedi. 

"ŞAİBELİ VE SORUMSUZ YÖNETİM DURUMU 'CAFCAF' İLE GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Neticede, belediyemizin sahip olduğu tüm imkanlar ve belediyemizin borçları tüm adaylarımızın siyasi çalışmaları ve çalışma biçimleri kamuoyunu ve bizi ilgilendirmektedir diyen Çakır açıklamasına şu şekilde devam etti;
“31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler genel Seçimlerine 36 gün kala, seçimlerde gündem olması gereken Alanya’nın mevcut durumu ve belediye yönetiminin şaibeli ve sorumsuz yönetim zihniyeti, cafcaflı seçim kampanyası ile gizlenmeye çalışılmaktadır. 

"ALELACELE YIKIMINA BAŞLANDI"

Seçimlere 1 ay kala, belediye meclisinin yetki sınırlarını aşarak yangından mal kaçırır gibi aldığı kararlar, mevcut Cuma pazarında bulunan binanın alelacele yıkımına başlanması gibi işler kesinlikle hizmet hazırlığı değildir.
Alanya, 312 bin nüfusu, tarihi ve kültürel geçmişi ile önemli bir turizm şehridir. Bu şehirde alınan kararlar; şehirde yaşayan herkes tarafından bilinmeli ve desteklenmelidir. Bu ve benzeri kararlarla yapılan yanlışlar ve belediyenin yanlış yatırımlarla trilyonlarca lira borca sokulması “vicdanım rahat” ifadesiyle açıklanamaz.

VATANDAŞ TANZİM SATIŞLARA KOŞARKEN, BELEDİYE TRİLYONLARI BOŞA HARCIYOR 

Bir tarafta geçim sıkıntısı ile mücadele eden ve tanzim satışlara koşan vatandaşlarımız, diğer tarafta seçim için trilyonlar harcayabilen bir aday ve belediye yönetimi var. 
Bu yönetim zihniyeti; milletin hizmetine, huzuruna, refahına ve rahat yaşamına talip olabilir mi?
Belediyemiz borç batağındayken ve mahallelerimizde hizmetler verilemezken trilyonlar harcanarak ve kamunun tüm imkanları kullanılarak yapılan cafcaflı seçim kampanyası sürdürülmektedir ve bu kampanyanın faturasını kimin, nasıl, neden ve nereden ödeyeceği ve bu cafcafın kime ne faydasının olduğu milletimizin kafasında soru işareti oluşturmaktadır. Milletimiz, bu cafcafın kaynağını elbette sorgulamaktadır.

"YAPILAN İŞLERİ HİZMET KILIFIYLA MİLLETE PAZARLAMA PEŞİNDELER..."
5 yıl görev yapan bir belediye yönetimi; eğer hizmet yaptıysa zaten hizmetiyle tanınacaktır. Ancak; hizmet yapmadıysa ve yapılan işleri hizmet kılıfı ile millete pazarlama peşindeyse elbette trilyonlar harcayarak cafcaflı seçim kampanyası yapmak zorunda kalacaktır. Seçim ve makam kazanmak için trilyonlar harcayan bir zihniyet, seçimlerden sonra elbette karşılığını alacağı bir yönetim zihniyeti ile Alanya’yı yönetecektir.
Bizim hizmet vizyonumuz; tüm bu yaşananlara dur diyecektir. Milletin imkanlarının; akıl, adalet, vicdan ve ahlak temelinde şeffaf belediyecilik anlayışıyla, yine milletin hizmetine etkin ve verimli olarak sunulmasının yolunu açacaktır.”dedi.