BBP İlçe Başkanı Yaman'dan, Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerimiz adına mevlid

 Alanya Haber giriş: 25 Mart 2021, Perşembe 14:24, Güncelleme: 3 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
BBP İlçe Başkanı Yaman'dan, Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerimiz adına mevlid
Abone ol

Bugün Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 12. ölüm yıl dönümü. 55 yıllık dolu dolu bir ömür, 25 Mart 2009'da halen tam çözülemeyen bir helikopter 'kazasıyla' sona erdi. Geçtiğimiz haftalarda BBP Alanya İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan Özgür Yaman merhum genel başkan Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerimiz adına mevlid okuttu

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Büyük Birlik Partisi Alanya İlçe Başkanlığı, 12 yıl önce meydana gelen ve hala çözülemeyen karanlık bir helikopter kazasına kurban giden Muhsin Yazıcıoğlu ve  tüm şehitlerimiz adına Alanya Emin Özmüftüoğlu Camii'nde mevlid progamı düzenleyip helva dağıttı.

İlçeBaşkanı Özgür Yaman 'Vefatının 12. Yıl Dönümünde Şehit Liderimiz Sn. Muhsin YAZICIOĞLU'nu rahmet,özlem ve minnetle anıyoruz.. Ruhun şad,mekanın cennet olsun' mesajı paylaştı..

BBP İlçe Başkanı Yaman, Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerimiz adına mevlid okuttu
BBP İlçe Başkanı Yaman, Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerimiz adına mevlid okuttu

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

Sivas'ın Şarkışla'ya bağlı Elmalı köyünde Yazıcıoğlu ailesinin üçüncü çocuğu dünyaya geldi.

"İyilik eden", "güzel işler yapan" biri olsun istediler. Adını "Muhsin" koydular...
O çocuk daha 20'li yaşlarında ülkücü hareketin liderleri arasına girecekti.

Muhsin Yazıcıoğlu, 1972'de üniversite için Ankara'ya geldi. Ülke de üniversiteler de hareketliydi.

1978'de önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı oldu. Ardından genel başkanlık koltuğuna oturdu. Aynı yıl Ülkücü Gençlik Derneği'ni kurdu. MHP'de de görev aldı. Genel Başkan Müşavirliği yaptı.

BBP DÖNEMİ 199-2009

Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de "içinde bulunduğu partinin siyasî anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle beş milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993'te, Milliyetçi Çalışma Partisi'nden (MÇP) ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisini (BBP) kurdu ve partinin genel başkanı oldu.

24 Aralık 1995 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. dönem Sivas milletvekili olarak yeniden TBMM'ye girdi. 28 Şubat 1996 yılında ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda yeniden genel başkan seçildi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP genel başkanlığına tekrar seçildi.

O KARANLIK GÜN!

25 Mart 2009'da Yazıcıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş'tan helikopterle Yozgat'a gidiyordu.

Helikopter düştü. Enkaza ancak üç gün sonra "Kanlı Çukur" mevkiinde ulaşıldı. Helikopterdeki 5 kişinin yanı sıra Muhsin Yazıcıoğlu da hayatını kaybetmişti.

Henüz 55 yaşındaydı...