Başsavcı Ali Öztürk göreve başladı
HSK kararnamesiyle Erzincan'dan Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Dr. Ali Öztürk göreve başladı. Yeni başsavcı kimdir, nerelerde görev yaptı?
HSK kararnamesiyle Erzincan'dan Alanya'ya atanan Dr. Ali Öztürk, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevine başladı
HSK KARARNAMESİYLE ATANDI
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin'in Aydın’a atanmasının ardından, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Dr. Ali Öztürk Alanya’ya başsavcı olarak atandı. Erzincan'daki görevinden Alanya'ya geçen Öztürk, yeni görevine resmi olarak başladı.
ALİ ÖZTÜRK KİMDİR?
Dr. Ali Öztürk, 1981 yılında Isparta’da doğdu. İlköğrenimini Manisa’nın Soma ilçesindeki 13 Eylül İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini ise İzmir Türk Koleji’nde tamamladı. 1999-2003 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimi aldı. 2004 yılında İstanbul Barosu’na bağlı olarak avukatlık stajını tamamladı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Ekonomik ve Mali Hukuk Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. “Karşılıksız Çek Keşide Etmek Suçu ve Türkiye Uygulaması” başlıklı teziyle 2006 yılında LL.M. derecesini aldı. 2006 yılında bu kez Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı ve 2014 yılında “Türk Hukuku’nda Ayrılık Hükmü Şartları ve Sonuçları” başlıklı teziyle doktora derecesini alarak Hukuk Doktoru unvanını kazandı.
MESLEKi KARİYERİ
Meslek hayatına 2006 yılında İstanbul’da Cumhuriyet Savcısı adayı olarak başlayan Öztürk; Trabzon Araklı, Hakkari Çukurca ve Malatya Arapgir’de savcılık görevlerinde bulundu. 2015 yılında Foça, 2018’de Söke ve 2021 yılında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini üstlendi. Temmuz 2025 itibarıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı.