Başkan Yücel'den 'yukarıya' mesaj: Alanya artık il olmalıdır

 Alanya Haber giriş: 04 Şubat 2022, Cuma 21:48., Güncelleme:
Başkan Yücel'den 'yukarıya' mesaj: Alanya artık il olmalıdır
Abone ol

Bugün açıklanan TÜİK verilerine göre Alanya'nın nüfusu 17.532 artarak 350.636 oldu.  Alanya Beledi Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada 'Alanya’nın nüfusu 26 ilden daha yüksek.. Bir kez daha, daha güçlü bir şekilde Alanya’nın il olması gerektiğini söylüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 333 bin 104 olan Alanya'mızın nüfusu 17 bin 532 artarak 350 bin 636 oldu. Kent her yönüyle artık kabuğuna sığmaz hale geldi..

Alanya'nın artan nüfusuna dikkat çeken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şu açıklamarda bulundu;

- 333.104 olan Alanya’mızın nüfusu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 17.532 artarak 350.636 oldu. 

- Nüfusumuz 26 ilden fazla ve her yıl katlanarak büyüyoruz. Antalya genel anlamda yüzde 2.81 büyürken, Alanya olarak yüzde 5.26 büyümüşüz.

ANTALYA'DA NÜFUS ARTIŞI EN ÇOK ARTAN İLÇEYİZ.

- Antalya’nın merkez ilçeleri dışında nüfusunu en çok arttıran ilçeyiz. Döşemealtı ve Konyaltı’ndan sonra nüfus artış hızı en yüksek ilçeyiz. Türkiye genelinde ise, 922 ilçe içerisinde nüfusu en çok artan 12. ilçeyiz ve bizden önce gelen diğer ilçeler büyükşehirlerin merkez ilçeleri konumunda.

- Alanya’mız taşıdığı turizm potansiyeli, tarihi ve kültürel değerleri ile bir turizm cenneti ve dünya markası olan bir şehirdir. Aynı zamanda Alanya’mız cazibesiyle göç alan ve dünya üzerinde herkesin yaşamak için tercih ettiği bir şehir. Birçok ülkeden insanın en çok yerleşip yaşamak istediği şehiriz. Şu an 40 bine yakın yerleşik yabancı kentimizde huzur ve güvenle yaşıyor.

"ALANYA İL OLMAYI ÇOKTAN HAKETMİŞTİR"

- Gazipaşa Alanya Havalimanı'yla, Alanya Hamdullah Emin Paşa ve Alanya Alaaddin Keykubat üniversitelerimizle, Alanya’mızın adını her platforma tanıtan Alanyaspor’umuzla, ülkemize girdi sağlayan ticari ve sosyal yapımızla artık Alanya il olmayı çoktan hak etmiştir. 

- Her ne kadar nüfusumuz 350 bin olarak görünse de yazın 1-1.5 milyonun üstünde kışın da en az 400-500 bin yerli ve yabancı turist kentimizde ikamet etmektedir.

BİR KEZ DAHA, DAHA GÜÇLÜ BİR SESLE...

- Bu kadar hızlı göç alan ve turizm kapasitesi bu kadar fazla olan bu kentte yaşayan her bir vatandaşımızın sağlık, eğitim, ulaşım, kültürel ve sosyal imkanlardan en iyi şekilde hizmet alabilmesi için il olmamız şarttır. 
Bir kez daha, daha güçlü bir şekilde Alanya’nın il olması gerektiğini söylüyoruz.