Başhekim Karahan'dan 'fahiş kira' tepkisi: Sağlıkçılar Alanya'yı terk ediyor

 Alanya Haber giriş: 25 Eylül 2022, Pazar 15:15., Güncelleme: 2 yıl önce
Başhekim Karahan'dan 'fahiş kira' tepkisi: Sağlıkçılar Alanya'yı terk ediyor
Abone ol

Dışarıdan aldığı yoğun göç ve zamlar nedeniyle her geçen gün gittikçe artan mülk kiraları vatandaşların kabusu haline geldi. Başhekim Doç. Dr. Oğuz Karahan 'Alanya’da son zamanlarda konut kiralarındaki fahiş artış, depozitolar birçok doktorumuzun, hemşire ve sağlık çalışanımızın ev bulamamasına neden oluyor. Bu yüzden ilçemizi terk ediyorlar, hekimler Alanya'yı terk ediyor..' dedi.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan, Alanya için yeni 49 hekim kadrosunun açıldığını, özel hastanede hizmet veren birçok hekimin de en kısa sürede yeniden Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet vereceğini duyurdu.

EV KİRASI AYLIK 50 BİN TL'YE DAYANDI!

Özellikle Alanya'da işin içine giren bazı fırsatçı emlakçıların da etkisiyle aylık 50 bin TL'ye dayanan kiralar özellikle şehirdeki asgari ücretliler ve memurların şehri terk etmelerine yol açıyor..

Başhekim Karahan'dan 'fahiş kira' tepkisi: Sağlıkçılar Alanya'yı terk ediyor
Alanya'da ev kiraları 50 bin TL'ye yaklaştı

Başhekim Karahan Alanya'da son aylarda bir türlü önüne geçilemeyen fahiş kiralara da dikkat çekerek 'Sağlık personelleri bu nedenle Alanya'yı terk etmek zorunda kalıyor..' dedi.

Doç. Dr. Karahan, “25 nitelikli yan dal olmak 49 hekim kadromuz açılmış bulunmaktadır. Bunların içinde hastanemizde hizmet vermeyen Çocuk Endokronoloji, Çocuk Gastroentoloji, Jinekoloji Onkoloji gibi yeni bölümlerde yer almaktadır. Bu hekimlerimizin şehrimize gelmelerini sağlamak ise tüm Alanyalıların görevidir. Alanya’da son zamanlarda konut kiralarındaki fahiş artış, depozitolar birçok doktorumuzun, hemşire ve sağlık çalışanımızın ev bulamamasına neden oluyor. Bu yüzden ilçemizi terk ediyorlar. Alanyalı halkımızdan tek ricam lütfen hekimlerimize sahip çıkalım. Bu şehir hepimizin, birlikte ilçemize birçok yeni sağlık hizmetini kazandırabiliriz. Bu durum bizlerin elindedir” diye konuştu.