Başarır'dan Tütüncü uyarısı: Cumhuriyet maskesi takan, tarikat adayları var!

 Alanya Haber giriş: 29 Mart 2024, Cuma 12:38., Güncelleme: 4 hafta önce
Başarır'dan Tütüncü uyarısı: Cumhuriyet maskesi takan, tarikat adayları var!
Abone ol

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü’nün Cübbeli Ahmet ile fotoğrafı günlerdir Antalya kamuoyunda dolaşırken, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır konuya tepki gösterdi. Başarır. Cumhuriyet maskesi takan, tarikat ve cübbeli belediyecilik anlayışı olan adaylar var. Bu kişilerin bir zümreden aldıkları talimatlarla Antalya'yı gerici bir zihniyetle yönetecekleri aşikardır. Antalya, gerici belediyeciliğe teslim edilmeyecek kadar kıymetli bir kenttir.' dedi.

Tütüncü’nün bu fotoğrafı ile CHP Antalya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleşti. Basın toplantısına CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Mustafa Erdem katıldı.

Başarır'dan Tütüncü uyarısı: Cumhuriyet maskesi takan, tarikat adayları var!
Başarır'dan Tütüncü uyarısı: Cumhuriyet maskesi takan, tarikat adayları var!

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Muhittin Böcek’in seçime çok az bir süre kala kıyasıya rekabeti sürerken, Tütüncü’nün İsmailağa Cemaati’nin bilinen isimlerinden olan Ahmet Mahmut Ünlü ile fotoğrafı gündem oldu. Yakın tarihte çekilmiş bir fotoğraf olarak servis edilen konuda Akdeniz Gerçek, Tütüncü’nün basın danışmanını aramış ve fotoğrafın Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir programda çekildiği belirtilmişti.

“GERİCİ ZİHNİYET İLE NE KONUŞULDU?”

İl Başkanı Kamacı, Tütüncü’nün fotoğrafı ile ilgili yaptığı açıklamada, “2 gündür kamuoyunda dolaşan bir fotoğrafı maalesef biz de gördük. Bu fotoğraf aslında çok şeyi anlatıyor ama yine de hem merakımızdan hem de Antalya’mıza layık olanlara olan inancımızdan dolayı bazı sorularımız var. Antalya’ da AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Tütüncü İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden olan, gerçi dün itibari ile kendi cemaatinden de afaroz edildiğini öğrendik ama bu gerici zihniyetle Antalya’nın hangi konularını konuşmuştur? Bir turizm başkenti olan Antalya’yı, seçim öncesi ziyaret ettiği bu şahısın bakış açısıyla mı yönetecektir? Nüfusunun yaklaşık 10 katı turist alan Antalya’ da cübbe ve sarık belediyeciliği neden vaatlerinin arasında yoktur? Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili düşüncesi nedir? 2 gündür televizyonlarda cumhuriyetçilikten Atatürk’ ten bahseden bu aday Cumhuriyeti bu şekilde mi tanımlamaktadır? CHP Antalya İl Başkanı olarak kendisine bu soruları sormayı bir borç biliyorum. Antalya’nın geleceği ve kaderi bu tür kişilere, bu tür zihniyetlere bırakılamayacak kadar önemli ve değerlidir” ifadelerini kullandı.

Başarır'dan Tütüncü uyarısı: Cumhuriyet maskesi takan, tarikat adayları var!
Başarır'dan Tütüncü uyarısı: Cumhuriyet maskesi takan, tarikat adayları var!

“CUMHURİYET MASKESİ TAKIYORLAR”
CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Genel Başkanımız Antalya’ya çok önem veriyor. Antalya bize Cumhuriyet’in emaneti. Antalya bizim için çok kıymetli. Bunu tüm Antalyalıların bilmesini isteriz. Bundan bir hafta önce Antalya’ya geldiğimde çalışmalarım sırasında, Cumhuriyet maskesi takanlara inanamayın. Onlar geçici olarak Cumhuriyet maskesi takıyorlar. Seçimden sonra bu maskeyi çıkarttığında cübbe, tarikat ve cumhuriyet meydanı ortaya çıkacak demiştim. Yanılmamışım. Antalya AKP adayının üzülerek söylüyorum ki bu resimlerini gördüm. Bunu ne Antalya ne Antalyalı bu kentin güzel insanları kabul edemez. Antalya belediye başkanlarının bulunacağı yer Anıtkabir’dir. Belediye başkanının bulunacağı yer Atatürk’ün dolaştığı sokaklardır. Arkasına alacağı resim Atatürk’ün ilkeleridir. Biz Antalya’mızı böyle bir zihniyete teslim etmeyeceğiz. Çok mutluyum ki en son anketlerde büyükşehir belediye başkanlığının ve birçok ilçemizin çok rahat şekilde kazanıldığını görüyoruz. Her şeye rağmen halkımızı uyarıyoruz. Bu modern, çağdaş ve güzel kenti böyle bir zihniyete teslim edemeyiz. Bu adayı cübbelinin meşhur jet skisine bindirelim ve evine yollayalım. Antalyalı gönül rahatlığıyla partimize ve adayımıza destek versin. Antalya’da yapacağımız çok daha güzel işler var” dedi.

İLGİLİ HABER

“NEDEN BÖYLE BİR FOTOĞRAF VAR?”
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’a servis edilen fotoğrafın Hakan Tütüncü’nün basın danışmanına sorulduğunu, Tütüncü’nün danışmanının ise önceki aylarda çekildiğini söylediğinin aktarılması sonrası, Başarır, “Ben fotoğrafın tarihine bakmıyorum. Bundan 100 yıl önce Atatürk, Antalya’ya geldiği zaman o resimleri onurla gururla saklıyoruz ve onları paylaşıyoruz. Bu fotoğrafların ne zaman çekildiği paylaşıldığı önemli değil. Önemli olan bu kişiyle nasıl bir diyaloğu var, nasıl bir bağlantısı var? Neden böyle bir fotoğraf var?” diyerek Tütüncü’ye yüklendi.