Balı fazla kaçıran AYI kendinden geçip sarhoş oldu

 Genel Haber giriş: 11 Ağustos 2022, Perşembe 10:09., Güncelleme: 2 yıl önce
Balı fazla kaçıran AYI kendinden geçip sarhoş oldu
Abone ol

Düzce'nin Yığılca ilçesinde acı bal üretimi yapan arıcıların kovanlarındaki balı yiyen ayı kendinden geçerek bayıldı. Balın etkisiyle 'sarhoş olan' ayının insana benzer halleri gülümsetti. Olay yerine gelen Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin konuşmaları ve tavırlarını garipsediği anlaşılan ayı tedavi altına aldı.. Yetkililer ayının sağlık durumu iyi olduğunu açıkladı

Düzce'nin Yığılca ilçesinde acı bal üretimi yapan arıcıların kovanlarındaki balı yiyen ayı bayıldı.  Balı fazla kaçıran AYI kendinden geçip sarhoş oldu.

Obur ayı ile ilgilenen görevlilerin yorumlarını ve hareketlerini  garipsediği anlaşılan ayının gülümseten halleri sosyal medyada gündem oldu

Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince alınan ayı kamyonetin kasasına konulurken, ayakta duramayan ayının halleri gülümsetti.

Balın insanlar veya hayvanlara zararı var mı?

Bazı durumlarda gereğinden fazla tüketilen veya Deli Bal olarak bilinen balın ender rastlanan zararları olabilir.. 

Bu zararlar arasında;

- Kalp ritminin düzenini bozuyor.
- Tansiyonda ani düşüşlere neden oluyor.
- Mide bulantısı, hatta kusma gibi durumlarla karşı karşıya bırakıyor.
- Bulanık görmeye neden olabilir, hatta geçici körlüğe bile sebebiyet verebileceği söyleniyor.
- Aynı şekilde baş ağrıları oluşturabiliyor, baş dönmesine neden oluyor.

Aşırı  Deli Bal tüketimi;
- Yanlış ve bilinçsizce tüketilen deli bal söz konusu olduğunda durum, halüsinasyon görmekten tutun da bilinç kaybına kadar gidebiliyor. Böyle durumlar yaşandığında acilen doktora gidilmesi, hastanın deli bal tükettiğinin mutlaka söylenmesi gerekiyor.  Çünkü bu durum, aslında ölüme kadar varan ciddi sorunlar doğuran "deli bal zehirlenmesi" ya da "bal tutması" olarak bilinen ciddi bir hastalık.