Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu öğrencileri kitap istiyor

 Alanya Haber giriş: 13 Ocak 2022, Perşembe 20:07., Güncelleme: 2 yıl önce
Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu öğrencileri kitap istiyor
Abone ol

Kütüphanesi olmayan Alanya Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu'nun öğretmenleri ve Okul Aile Birliği velileri okula bir kütüphane kazandırmak için harekete geçti. Öğretmen, veli ve öğrenciler kütüphane için sosyal medya hesaplarından kitap bağışı ve malzeme desteği talebinde bulundu. Okul Aile Birliği başkanı Eylem Banu Taran 'Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için sesimizi duyun, kitaplarınızı bekliyoruz...' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında Alanya ilçemizde kütüphanesiz okul kalmamıştır. Ancak okullarımızın kitap ihtiyacı bulunmaktadır. Bu okullardan birisi olan ve 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ortaokul olarak faaliyete başlayan Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu...

Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu öğrencileri kitap istiyor
Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu kütüphanesi son hali, raflar boş kitap yardımı bekleniyor.

Alanya Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu öğrencileri rafları boş kalan kütüphaneleri için kitap yardımı istiyor. Öğrencilerin sesine kulak veren okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenci velileri bireysel imkanlarıyla harekete geçti.

Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu öğrencileri kitap istiyor
Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu kütüphanesi son hali, raflar boş kitap yardımı bekleniyor.

Okul Aile Birliği (OAB) başkanı Eylem Banu Taran  'Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sesi bize de büyük bir eksikliği fark ettirdi. Okulumuza bir kütüphane kazandırmak için hemen harekete geçtik, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında adımlarımız attık. Şu ana kadar raflar, masa ve sandalyelerimizi kısmen tamamlandı. En önemli eksimiz ise henüz kütüphanemizde kitabımız yok denecek kadar az. Bu nedenle ortaokul-lise seviyesinde roman, hikaye, masal, şiir, bilimsel vb.. kitaplarınızı kütüphanemize bağışlarsanız çok mutlu oluruz. Desteklerinizi bekliyoruz..' dedi.

Kütüphane için harekete geçen öğretmen ve velilere sosyal medyadan destek paylaşımları geldi.. Çok sayıda vatandaş 'Alanyalı siyasetçi ve bürokratların bu konuya duyarsız kalmayacakları' yorumları öne çıktı..

KİTAP BAĞIŞI İÇİN İRTİBAT TELEFON NUMARALARI :  0534 270 3842 ve 0554 141 0761

OAB Başkanı Eylem Banu Taran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadelri kullandı;

“Kitap okuyan çocuk düşünmeye başlar, soru sorar. Değişmiştir o artık. Sürünün koyunu değildir. Bir bireydir.” 

Der, Muzeffer İzgü. 

Çocuklarımızın sürüden olmaması içindir bütün çabamız. Karanlığa ışık olmak için hepimizin taşın altına elimizi koymamız lazım. 

Alanya / Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu’nda hazırladığımız kütüphane için öykü, roman, şiir, araştırma, felsefe, vb bilimsel kitaplara ihtiyacımız var. 

Sayfamdaki arkadaşlarımı, bu kütüphane için kitap toplama kampanyama katılmaya davet ediyorum. 

Kitap göndererek çocuklarımızın ve benim yüzümde tebessüm olmak isteyenler yoruma not bırakabilir veye mesaj yoluyla bana ulaşabilir. 

İlginize... 

Sevgimle.

Kİtap bağışları  için kargo adresi: 

Eylem Banu Taran

Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu 
Hacet Mah. Sevdiye Arınç Sk. No:4 
Alanya / ANTALYA