Av. Ulaş Özgen: Suriyelilere 'Plaj Kuralı' Halkın Talebidir

 Alanya Haber giriş: 14 Haziran 2019, Cuma 11:07, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Av. Ulaş Özgen: Suriyelilere 'Plaj Kuralı' Halkın Talebidir
Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Av. Ulaş Özgen, kentteki plajlarda huzuru bozan Suriyelilere uygulanan güvenlik kuralları hakkında açıklama yaptı. Halkın talebini yerine getirdiğini ifade eden Özgen, Temmuz ayında yapılacak toplantı içinde aynı düşüncelere sahip olduğunu ve bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Suriye'den gelen şehit haberleri, plajlardaki huzur ve güven ortamının gün geçtikçe bozulması ve Suriyelilerin karıştığı taciz ve sarkıntılık şikayetlerinin artmasının ardından belediyeler plaj yasağı getirmeye başladı. Belediyelerin aldıkları bu karar ise kamuoyunda büyük destek görüyor..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

"BU DEVLET TARAFINDAN DA YAPILMASI GEREKEN BİR DÜZENLEME"

Önergeyi grup adına meclise sunduğunu ifade eden Meclis Üyesi Özgen, "Yasak diye birşey yok. Ben halkın talebi doğrultusunda güvenlik anlamında bir istek olması nedeniyle hareket ettim. Aynı plaj içerisinde farklı tutumlar oluşturulması amacıyla alınmış bir karar. Değilse yasak diye birşey yok, Herkes elbetteki girecek. Bir sorun olduğunda 'Polis jandarmayı çağırsanız gerekeni yapar' diyorlar. Sosyal medyada şu anda var. Herkes açıp bakabilir. Samsun'da plajda kavga çıkmış. Polisi arayacaksın 10 dakika sonra gelecek müdahale edecek. 10 dakika içinde adamı öldürüp kuma bile gömerler. Böyle bir güvenlik sorununa ne gerek var. Biz baştan tedbirimizi alalım istedik. Temmuz ayında yapılacak meclis toplantısı için birşey düşünmedim. Şahsi fikrimi sorarsanız konuyla ilgili bir düzenleme yapılması taraftarıyım. Bu devlet tarafından da yapılması gereken bir düzenleme zaten. Güvenlik açısından tedbir alınması gerekiyor. Bu aşamada elbetteki kimsenin hakkı yenmemelidir. Suriyelilerinde bizim vatandaşımızın da hakkı yenmeden bir düzenleme yapılmalıdır. Bir dahaki mecliste nasıl oylanacak bilmiyorum. Onlar açısından bir kısım oluşturulsun, yoksa böyle bir düzenleme gelsin gelmesin diye mi oylanacak bilmiyoruz. Karar önümüze ne şekilde gelirse ona göre tartışıp bir karara bağlanacaktır. Hangi komisyona gideceğini bilmiyorum ancak plan bütçe komisyonuna gidebilir" dedi.

İLGİLİ HABER

HALKIN TALEBİ!.. KONUYA GÜVENLİK GEREKÇESİ OLARAK BAKILMADI

Konuyla ilgili 'kesinlikle bir düzenleme yapılması gerekir' diyen Özgen, "Sonuçta vatandaşın talebi doğrultusunda karar alındı, başkan iade etti, Kaymakam Bey veto etti. Neticede kesinleşmiş bir karar yok. Bu anlamda hukuki geçerliliği olmadı. Ancak kimse konunun içeriğine güvenlik olarak bakmadı. Yarın iki gün sonra bizim halkımızda durmayacak ve tepki göstermeye başlayacak. Yarın iki gün sonra sahilde bir yerde genç bir kızımıza sarkıntılık yapıalcak olsa müdahale etmeye kalkacaklar. Bu noktada hem bizim hem onların güvenliği tehlikeye girmiş olacak. Yani beni suçlayan Suriyeliler ile denize girmekten memnunlarsa, istedikleri gibi girebilirler. Bizim siyasi bir beklentimiz yok. Tek amacımız vatandaşın sesine kulak vermek oldu. Tek başıma vermiş olduğum değil, grubum adına vermiş olduğum bir karardı. Yani önergede sadece benim değil meclis üyelerimizin de imzaları var" diye konuştu.

Kaynak: GazipasaSahil.com

İLGİLİ HABER