ASAT'ı basan şahsın vanasının kapalı olduğu ortaya çıktı

 Alanya Haber giriş: 06 Ağustos 2023, Pazar 00:28., Güncelleme: 9 ay önce
ASAT'ı basan şahsın vanasının kapalı olduğu ortaya çıktı
Abone ol

Alanya’da bir şahıs önceki gün 34 gün boyunca evinde su olmadığını iddia ederek ASAT Alanya Şubesi’ni basmıştı. Yapılan incelemede vatandaşın oturduğu binanın vanasının kapalı olduğu ortaya çıktı. Alanya ASAT binasında yaşanan olayla ilgili olarak yerel seçimlere işaret eden Alanya belediye meclis üyesi Erkan Demirci 'Daha önceden kurgulanmış bir senaryo' ifadelerine yer verdi.

Önceki gün sabah saatlerinde ASAT’ Alanya Şubesi’ne giden bir şahıs evinde 34 gündür suların kesik olduğunu iddia ederek, taşkınlık çıkarmış ve görüntüler şahsın eşi tarafından sosyal medyada paylaşılmış ve bazı yerel haber kanallarında yayınlanmış ve büyük yankı uyandırmıştı. Yapılan araştırmada şahsın evinin vanasının kapalı olduğu ortaya çıktı.

ASAT: VANASI KAPALI. SU KESİK DEĞİL...

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nden(ASAT) konuyla ilgili yapılan açıklamada, “4 Ağustos Cuma günü, ASAT Alanya şubemize gelerek kamu malına zarar veren ve diğer abonelerin hizmet almasını bir süreliğine engelleyen şahsın, ’suyum akmıyor’ diye şikayetçi olduğu aboneliğin bulunduğu ev, olayın hemen sonrasında kontrol edilmiş, ana giriş vanasının kapalı olduğu görülmüştür. Bina girişinde su kesintisi ya da basınç düşüklüğünün olmadığı tespit edilmiştir. Kayıtlar incelendiğinde, abonenin 2023 yılı içerisinde aylık standart su tükettiği görülmüştür. Kayıtlarımızda bölgede kısa süreli elektrik kesintisi, şebekede meydana gelen arızalar ve aşırı su tüketiminden kaynaklı su kesintileri meydana gelmiş olsa bile şahsın iddia ettiği gibi uzun süren su kesintisi yaşanmamıştır. Kurumumuzun verdiği hizmeti karalamaya yönelik yapılan bu olayla ilgili gereken yasal işlemler başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.

ASAT'ı basan şahsın vanasının kapalı olduğu ortaya çıktı
ASAT'ı basan şahsın vanasının kapalı olduğu ortaya çıktı

DEMİRCİ: YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ KURGULANMIŞ BİR SENARYO

Alanya Asat binasında yaşanan olayla ilgili olarak Alanya belediye meclis üyesi Erkan Demirci açıklama yaptı. Demirci açıklamsında 'Dün kamuya ait bir kurumun külhanbeyi tavırlarla basılması, çalışanların tehdit edilmesi, önceden kurgulandığı şekilde bu kişi şovunu yaparken, aynı kişinin eşinin bu şovu telefon ile kaydetmesi ve bir yerlere servis etmesini yerel seçimler öncesinde hazırlanmış güzel bir mizansen olarak değerlendiriyorum

Şahsın 34 gündür suyunun akmadığı iddiasına gelince olayın hemen ardından Hocalar köyündeki bahçe evinde yapılan fiziki tetkiklerde şebeke suyunun mevcut olduğu görülmüş ve kayıt altına alınmıştı