Antalya-Gazipaşa arası özel '455 çeşit otomatik CEZA' sistemi devreye girdi

 Alanya Haber giriş: 06 Nisan 2019, Cumartesi 19:14., Güncelleme: 5 yıl önce
Antalya-Gazipaşa arası özel '455 çeşit otomatik CEZA' sistemi devreye girdi
Abone ol

Sürücüleri şoke eden son dakika haberine göre, Antalya-Gazipaşa arası karayolunda kamera sistemi (Elektronik Denetleme Sistemleri) devreye girdi. yapılan açıklamaya göre kural ihlali yapan sürücülere 455 kalemde ceza uygulaması sistem tarafından otomatik olarak kesilecek. Kamera sisteminin İsmi açıklanmayan özel bir şirket tarafından yönetilecek olması ise dikkat çekti.

İddiaya göre ismi açıklanmayan özel bir firmanın işleteceği kamera takip sistemi ile, Alanya, Gazipaşa ve Manavgat dahil olmak üzere Antalya genelinde kural ihlali yapan sürücülere 455 kalemde otomatik ceza uygulaması yapılacak.. 
Özellikle araçlarında cep telefonu ile konuşanlar, emniyet kemeri takmayanlar hakkında sistem anında otomatik olarak plakaya ceza kesecek.

"455 ADET İHLAL TESPİTİ YAPARAK CEZA KESECEK"

EDS ile kırmızı ışık, ortalama hız, park, emniyet şeridi, ters yön, yaya yolu, ofset taralı alan, dönüş yasağı ve mobil ihlal tespit sistemi olmak üzere, toplam 455 adet ihlal tespit sistemi bulunuyor.

"ÖZEL SEKTÖR İŞLETECEK"

Jandarma Trafik Birim Memuru Astsubay'ın konuya ilişkin yayınladığı video mesajında yaptığı açıklamaya göre kural ihlali yapan sürücülere ceza, özel bir şirket tarafından kesilecek. Özel sektörün işlettiği benzer bir uygulamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde birtakım sorunlar yaşanmıştı. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve haberlere konu olan 'uyarı ve bilgilendirme olmadan kesilen astromik cezalar' nedeniyle yüzlerce sürücü mağdur olmuş, hükümet yetkililerin araya girmesiyle bu cezalar ancak iptal edilebilmişti.