Antalya'da bir kamyonet dolusu Silahlı Suriyeli

 Alanya Haber giriş: 05 Nisan 2022, Salı 00:44., Güncelleme:
Antalya'da bir kamyonet dolusu Silahlı Suriyeli
Abone ol

Antalya Konyaaltı ilçesinde bir kamyonet dolusu silahlı Suriyeliler, iddiaya göre Afgan sığınmacılardan oluşan kağıt toplayıcısı grubun bulunduğu mekanı bastı.. OdaTv, skandal görüntülerin perde arkasında bir Suriyeli-Afgan 'kağıt karteli' oluşumu ve alan kavgası olduğunu öne sürdü.

Antalya'da geçen hafta kamyonetteki silahlı Suriyeliler videosu gündem oldu.

Ancak olayın detaylarına ilişkin resmi makamlarca bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Odatv, videodaki silahlı kişilerin izini sürerek olayın arka planına ulaştı.

Olay 1 Nisan Cuma günü Antalya'nın Konyaaltı ilçesinin Hurmalı mahallesinde geçti.

Suriyeli kağıt toplayıcı bir grup kendileri gibi kağıt toplayıcılığı yapan Afganların bulunduğu yere silahlı baskın yaptı ve çıkan çatışmada 6 kişi yaralandı.

Daha sonra olay yerinden kamyonetle ayrılan Suriyeli grup durdurularak, gözaltına alındı.

Daha sonra Konyaaltı Fatih Polis Merkezi'ne getirilen iki grup da birbirinden şikayetçi olmadıklarını ifade ederek, pompalı silahlarına el konulup, kabahatler kanundan da para cezası kesilip, serbest bırakıldı.

ÇOĞUNLUĞU AFGAN VE SURİYELİ
İki grup arasında çıkan çatışmanın nedeni ise alan kavgası. Kağıt topladıkları bölge konusunda anlaşamayan Suriyeli ve Afgan grup arasında uzun süredir bir gerginlik olduğu ifade edildi.

Bölge sakinleri, yaşadıkları bölgedeki kağıt toplayıcılarının büyük çoğunluğunun Afgan ve Suriyelilerden oluştuğunu ifade etti.

BUNLAR BİR ÖRGÜTTE YER ALDI MI
Odatv Güvenlik Uzmanı emekli polis müdürü Feramuz Erdin de olayla ilgili devlet otoritesi vurgusu yaparak  şu ifadeleri kullandı: 

"İster Türk isterse Suriyeli olsunlar, Antalya'nın göbeğinde böyle bir olay yapacak kadar fütursuz olmalarının sebebi kendilerine gösterilen müsamahadan başka bir şey değildir. Devlet otoritesinden korkan, hele ki yabancılar böyle bir şeye cesaret edebilir mi? Bunlar kimse, insanın aklına 'acaba gelecek günlerde planladıkları olaylar için tatbikat mı yapıyorlar'  sorusu gelmiyor da değil? Türk halkı bu konuda hızla bir öğretilmiş çaresizlik sürecine itilmeye mi çalışılıyor onu anlamaya çalışıyoruz?"

Masum Gök/ Odatv.com