ABD'li Ünlü TV Programcısı Antalya'ya geldi: 20 yılda sürüklendiğimiz sefaletin resmidir: AÇIM!

 Alanya Haber giriş: 18 Temmuz 2022, Pazartesi 22:33., Güncelleme: 2 yıl önce
ABD'li Ünlü TV Programcısı Antalya'ya geldi: 20 yılda sürüklendiğimiz sefaletin resmidir: AÇIM!
Abone ol

Antalya'da Mendil satan bir yurttaşla konuşan ABD’li TV programcısı Eureka O’Hara, “Adın ne?” diye sordu. Vatandaşın ise elindeki mendili satmaya çalışarak, “Açım” deyince O’Hara da vatandaşın adını “Açım” sandı ve 'tanıştığımıza memnun oldum' yanıtını verdi. Yürek burkan görüntüler sonrası CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “20 yıllık AKP iktidarının yurttaşı sürüklediği sefaletin resmidir” dedi. Görüntülerdeki 'Açım..' diyen vatandaşı tanıyanların Büyükşehir Belediyesi'ne haber verilmesi istendi.

Antalya’da gerçekleşen olay için CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz“20 yıllık AKP iktidarının yurttaşı sürüklediği sefaletin resmidir” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Serdar Sarıkaya ise istenmesi halinde ihtiyaç sahiplerine yardım edildiğini ancak bu durumda “Açım” diyen yurttaşa ulaşmak için gerekli çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

ABD'li Ünlü TV Programcısı Antalya'ya geldi: 20 yılda geldiğimiz noktanı resmi: AÇIM!
CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz

'AÇIM, AÇ!'

ABD’li TV programcısı Eureka O’Hara Türkiye’ye geldi. O’Hara sosyal medya hesabından paylaştığı hikayede, mendil satan yurttaşla konuştuğu görüldü. O’hara, yurttaşa İngilizce “Adın ne?” diye sordu. Yurttaş ise elindeki mendili göstererek, “Açım” dedi. O’Hara, yurttaşın adını “Açım” sanarak ingilizce “Tanıştığımıza memnun oldum” yanıtını verdi.

Antalya'da acı olay: AKP'nin 20 yıllık iktidarının resmidir!
Antalya'da acı olay: AKP'nin 20 yıllık iktidarının resmidir!

Sosyal medyada paylaşılan video yurttaşların tepkisine neden oldu. Olaya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan ilgililer yurttaşa ulaşmak için gerekli çalışmanın yapılacağı sözünü verdi.

‘YURTTAŞI TANIYAN ESNAF BİLGİLENDİRİLDİ’

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “CHP’li belediyelerin mevcut aşevleri var. Yurttaşlarımız oradan yemeklerini temin edebiliyor. İhtiyaç sahibi yurttaşların evlerine de yemek gönderiliyor. Sokakta kalan yurttaşlar için de Büyükşehir Belediyesi kalacak yer sağlıyor. Buradaki olay aslında 20 yıllık AKP iktidarının yurttaşı sürüklediği sefaletin resmidir. O yurttaşımıza ulaşmak için ilgili birimleri bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Serdar Sarıkaya ise “Biz yurttaşa hem barınma hem gıda yardımında bulunuyoruz. Ancak yurttaşın bunu talep etmesi ve Antalya ikametgâhı olması gerekiyor kanunen yardım edebilmemiz için. Biz konu hakkında üzerimize düşeni yapacağız, o yurttaşımıza ulaşmaya çalışacağız” dedi.

Sarıkaya, yurttaşın tekrar görülmesi durumunda yardım almak için nereye başvuracağı, Sosyal Yardım Şubesi’yle nasıl iletişime geçeceği konusunda yurttaşı tanıyan çevredeki esnafın bilgilendirildiğini belirtti.