Ankara'ya TC Geldi. Alanya Belediyesi'ne TC Talebi

 Alanya Haber giriş: 26 Nisan 2019, Cuma 16:18., Güncelleme: 5 yıl önce
Ankara'ya TC Geldi. Alanya Belediyesi'ne TC Talebi
Abone ol

31 Mart Yerel seçimlerinden zaferle çıkan Millet İttifakı'nın belediye başkan adayları, AKP - HPD/PKK arasında başlatılan sözde 'çözüm süreci' döneminde devlet kurumlarından kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti (T.C) ibaresini kurum tabelalarında yeniden kullanmaya başladı. Son olarak başkentimiz Ankara'da da T.C geri geldi... Alanya'da ise MHP'li Başkan Yücel'den, belediyenin tabelasına T.C konulması yönünde yoğun bir beklenti ve talep var..

T.C, Türkiye'nin birçok önemli kentinde geri geliyor.. AKP-HDP/PKK arasından başlatılan, devamında ülkemiz açısından beka sorunu haline gelen, yüzlerce sivil, asker ve polisimizi şehit verdiğimiz 'sözde çözüm süreci' döneminde devlet kurumlarından kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti (T.C) ibaresi, seçimlerin ardından normalleşmeye başlayan bazı kentlerde tekrar tabelalarda yerini almaya başladı.. 

Ankara'ya TC Geldi. Alanya Belediyesi'ne TC Talebi
Ankara'ya TC Geldi. İşte tabelanın yeni ve eski hali..

BAŞKENT ANKARA'DA TC GERİ GELDİ..

Ankara Büyükşehir Belediyesi koltuğuna Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş’ın oturmasının ardından belediyenin tabelasından çıkarılan Türkiye Cumhuriyeti kısaltması olan “T.C.” ibaresi yeniden koyuldu.

ALANYA'DA T.C BEKLENTİSİ..

Sosyal medyada organize olan binlerce Alanyalı vatandaş da "Belediye Tabelasına TC." talebinde bulunuyor. Alanya'nın en etkili sosyal medya hesaplarından "Alanya82" isimli Facebook sayfası 'Milliyetçilik Sözle Olmaz, İcraat Lazım. TC Geri Gelsin' başlığıyla bir kampanya başlattı. Kampanya kısa sürede 40 binden fazla etkileşim ve paylaşım alarak büyük ses getirdi..

Ankara'ya TC Geldi. Alanya Belediyesi'ne TC Talebi
Alanya82 İsimli Facebook Hesabında Başlatılan TC Kampanyasında Kullanılan Görsel..

BAŞKAN YÜCEL T.C.'YE SESSİZ..

Türkiye genelinde rakibine karşı en fazla farkla seçimi kazanan ikinci başkan olma ünvanına sahip Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'den şu ana kadar vatandaşın TC talebine yönelik herhangi bir açıklama gelmedi..

Ankara'ya TC Geldi. Alanya Belediyesi'ne TC Talebi
Seçimlerin ardında Türkiye'nin birçok önemli kentinde TC, tabelalardaki yerini almaya başladı..