ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan görevden alındı

 Alanya Haber giriş: 17 Haziran 2023, Cumartesi 17:49., Güncelleme: 11 ay önce
ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan görevden alındı
Abone ol

Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan Disiplin Kurulu kararıyla görevden alındı. Rektörlük görevinden alınan Ekrem Kalan, bir süredir devam ettirdiği Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu üyeliği de sonlandırıldı. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kalan'ın görevden alınması 'seçim sonrası Alanya'da taşlar yerinden oynamaya başladı yorumlarına neden oldu..

SON DAKİKA.. Rektör Kalan hakkında YÖK tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Rektörlük makamını kullanarak üniversitede görevli kadınlara baskı yoluyla gönül ilişkisi, cinsel taciz, görevi kötüye kullanma ve rüşvet gibi iddialarla 2019 yılında hakkında disiplin soruşturması başlatılan, Profesörlük ünvanı hakkında da şaibe iddiaları ortaya atılan Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan, görevden alındı. 

ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan görevden alındı
ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan görevden alındı

Disiplin Kurulu dün yaptığı ve gece yarısına kadar süren toplantıda Kalan’ı işlediği suçlardan dolayı maaş kesme cezasına çarptırdı. Bu durumda Kalan’ın idari görev almasına yasal olarak imkan kalmağı için görevden el çektirilmesine ve yerine vekâleten atama yapılmasına karar verildi.

ALKÜ Rektörlüğüne vekalet edecek isim belli oldu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan görevden alınmasının ardından ALKÜ Rektörlüğü görevine vekaleten Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu getirildi.

ÇAVUŞOĞLU BAŞARILAR DİLEMİŞTİ.

Antalya Ak Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri bakanlığı döneminde kendisini makamında ziyaret eden Kalan'a Twitter hesabından paylaştığı bir mesaj ile başarı dilemişti, O mesaj;  Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan ve Alanya İlçe Başkanımız Mustafa Toklu’yu #Ankara’da misafir etmekten memnuniyet duydum. Rektörümüze görevinde başarılar diliyorum. 

ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan görevden alındı
ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan görevden alındı

ALANYA'DA TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR!

İki dönemdir Alanya ve Antalya bölgesinde CHP oylarının açık ara önde çıkması ve bu nedenle Dışişleri bakanlığı görevi verilmediği öne sürülen Antalya AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na yakın olduğu bilinen Kalan'ın görevden alınması kamuoyunda AKP Alanya'da taşların yerinden oynamaya başladığı şeklinde yorumlandı'

İLGİLİ HABER