Alanyum AVM açılıyor: Çalışma saatleri belli oldu

 Alanya Haber giriş: 09 Mayıs 2020, Cumartesi 14:46, Güncelleme: 4 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanyum AVM açılıyor: Çalışma saatleri belli oldu
Abone ol

Geçtiğimiz ay Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatma kararı alan ve bir süredir hizmet vermeyen Alanyum Alışveriş Merkezi (AVM), 11 Mayıs Pazartesi günü kapılarını açıyor.. Ayrıca pazartesi günü hizmete girecek olan berber, kuaför ve güzellik salonlarının da çalışma saatleri ve koşulları da belirlendi.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Korona Virüs salgınından kademeli olarak geçilecek olan normalleşme sürecinde, AVM'lerde ilk etapta belli mağazalar hizmet verecek. Ayrıca AVM'lere maske takmadan giriş yapılmayacak.

AVM'LERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL OLACAK?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneğinden (AYD) yapılan açıklamada, AYD olarak, Kovid-19 salgınının Türkiye'de tespit edilmesi ile eş zamanlı olarak kamu sağlığının korunmasına destek olmak amacıyla hızlı adımlar atıldığı, sektöre ışık tutmak maksadıyla bazı tavsiye kararları alındığı belirtildi. Açıklamada  Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığının talimatlarına uyulması, gerekli önlemlerin de alınması kaydıyla AVM'lerin 11 Mayıs 2020 itibarıyla açılacağını açıkladığı hatırlatıldı.

ALANYUM PAZARTESİ SAAT 10:00'DA AÇILIYOR

Buna göre Alanyalının uğrak yerlerininin başında gelen Alanyum AVM'de aynı tarihte kapılarını açacak. Alanyum yönetimi 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren saat 10:00 ile 19:00 arasında hizmet vermeye başlayacaklarını duyurdu. 

BERBER VE KUAFÖRLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Corona virüsü salgınında alınan tedbirler kapsamında kaaptılan Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler de 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek..

BERBER KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARI 09:00 İLE 21:00 ARASI AÇIK KALACAK, RANDEVU OLACAK, MASKE ZORUNLU..

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Pazartesi günü açılacak olan berber, güzellik salonu, kuaförler, 09.00-21.00 saatleri arasında faaliyet yürütebilecek. Berber, güzellik salonu, kuaförlerde, müşterilere, randevu sistemiyle hizmet sunumu esas olacak. Bu iş yerlerinde çalışanlar muhakkak surette maske kullanacak, müşteriler ise işlem süresince maske kullanacak ancak yapılacak işleme göre müşteriler maskeyi çıkarabilecek” ifadelerine yer verildi.

Alanyum AVM açılıyor: Çalışma saatleri belli oldu
Alanyum AVM açılıyor: Çalışma saatleri belli oldu

ALANYA BELEDİYESİ'NDEN BERBER VE KUAFÖRLERE HİJYEN PAKETİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak olan işletmere hijyen paketi dağıtacaklarını belirterek, "11 Mayıs Pazartesi günü açılacak kuaför, berber ve güzellik salonlarını dezenfekte edecek ve açılış hijyen paketi dağıtacağız. Esnafımızın her zaman yanındayız!.." ifadelerini kullandı.