Alanyaspor Kulüp doktoru İsmail Yetkin: Sural’ı hipotermi şoktan kurtaramadık

 Alanya Haber giriş: 29 Nisan 2019, Pazartesi 15:05, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanyaspor Kulüp doktoru İsmail Yetkin: Sural’ı hipotermi şoktan kurtaramadık
Abone ol

Feci bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Alanyasporlu futbolcumuz Josef Sural'ın ölümüne ilişkin kulüp doktoru İsmail Yetkin açıklama yaptı. Yetkin; kafa travması, çökme kırıkları, kot kırıkları, alt ekstremitede kırık tespit edilen Sural'ın hipotermi şoktan kurtulamadığını belirtti.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Alanyaspor'un Çek futbolcusu Josef Sural için kulüp doktoru İsmail Yetkin açıklamada bulundu. Tüm spor camiasına, Çekya'ya ve Alanya'ya başsağlığı dileklerinde bulunan Yetkin, "Alanyasporumuzun başı sağ olsun. Dün gece 02.00 sularında yaşanan elim kazada değerli futbolcumuz Josef Surali kaybettik. Maalesef kafa travması, çökme kırıkları, kot kırıkları, alt ekstremitede kırık tespit edildi. Gerekli müdahaleleri yaptık, ameliyata aldık ama hastamızı hipotermi şoktan kurtaramadık. Araçta bulunan diğer sporcuların hayati tehlikesi yok. Bir kısmının tedavileri ayakta yapıldı. Küçük kırıklar var. Hayati tehlikesi olan bir şey değil. Ancak bunun yanında maalesef Sural'ı kaybettik" dedi. 

İLGİLİ HABER

"Sural’ı sabaha karşı kaybettiğimizi öğrendik" 
Alanya Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hasan Peksel ise gece saatlerinde gelen kötü bir haberle hastaneye geldiklerini söyledi. Peksel, "Tüm spor camiasının başı sağ olsun. Bir VIP araçta şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle kanala sürüklenmesi sonucu, bir futbolcunun araç dışına fırlaması ve ağır bir travma almasından dolayı ağır yaralandığı bilgisi geldi. Tabii ki yaralı sağlık ekipleri tarafından ambulansla bölgeye en yakın olmasından dolayı hastanemize getirildi. Diğer 6 futbolcunun hayati tehlikesi yoktu. Yalnız Josef Sural isimli 29 yaşındaki Çek oyuncunun kafa, göğüs, bacak ve kol kemiklerinde çoklu kırıkların olduğu tespit edildi. Bunları ekimiz çok hızlı şekilde ameliyata alarak tedavisine başladı. Ancak iç kanması olan Sural, yapılan her türlü müdahaleye cevap vermeyince, hastayı sabaha karşı kaybettik. Biz de hastane olarak çok üzgünüz. Zaten yıllardır Alanyaspor’un sağlık sponsoruyuz. Böyle bir olayla karşılaşmak bizi çok üzdü" diye konuştu. 

İLGİLİ HABER

"Tabii kabullenmesi zor bir konu" 
Sural’ın eşi ve 2 çocuğu olduğunu aktaran Peksel şunları söyledi: "Oyuncunun eşi ve 2 çocuğu var. Biri gördüğüm kadarıyla 7-8 yaşlarında ve diğeri de 2.5 aylık. Maalesef ölüm haberini vermek bize düştü. Şu anda şoku atlatmaya çalışıyorlar. Kabullenmesi zor bir konu. Allah’tan sabır diliyorum" diye konuştu.