Alanyalı vatandaşlardan Erdoğan hakkında suç duyurusu

 Alanya Haber giriş: 09 Haziran 2022, Perşembe 00:07., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanyalı vatandaşlardan Erdoğan hakkında suç duyurusu
Abone ol

Gezi eylemlerine katılan on binlerce kadın için 'çürük, sürtük, terörist' ifadelerini kullanan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepkiler dinmek bilmiyor.. Alanya'da bir araya gelen çoğunluğu kadın çok sayıda vatandaş Erdoğan hakkında 'hakaret, halkı kin ve nefrete teşvik' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu..

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi direnişçilerini kastederek kullandığı, ‘Bunlar çürük, bunlar sürtük’ sözlerine tepkiler artarak devam ediyor. Şu ana kadar ülke genelinden on binlerce vatandaş Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu..

Erdoğan'ın skandal sözlerine Alanya'dan da çok sayıda suç duyurusunda bulunuldu.

Alanyalı vatandaşlardan Erdoğan hakkında suç duyurusu
Alanyalı vatandaşlardan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Alanya’da vatandaşlar, Alanya Adalet Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulundu. 

Alanya Adalet Sarayı önünde toplanan vatandaşlar adına açıklama yapan Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Avukat Halime Şenli şu ifadeler yer verdi;

- 2013’teki Gezi olayları hiç kimsenin emriyle yapılmadı. Hiç kimse organize etmedi. Bu halkın kendisinin özgürlüklerine getirilen kısıtlamalara, katledilen doğaya, kadın cinayetlerine karşı bir isyanıydı. Kendiliğinden gelen bir isyandı. Bizler de hepimiz Alanya’da Gezi Parkı eylemlerine katıldık.

- 1 Haziran 2013 günü Alanya tarihinin en büyük yürüyüşü gerçekleştirildi. Kendiliğinden 15 bin kişi oraya geldi.

- Gezi’nin 9’uncu yılında 1 Haziran’da aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mecliste yaptığı konuşmada Gezicilere ‘çürük, sürtük, terörist’ dedi.

Alanyalı vatandaşlardan Erdoğan hakkında suç duyurusu
Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Avukat Halime Şenli

'HİÇBİRİMİZ SÜRTÜK DE DEĞİLİZ, TERÖRİST DE DEĞİLİZ'

- Biz bu söylemleri kabul etmiyoruz. Biz hepimiz Gezi’deydik. Hiçbirimiz sürtük de, terörist de değiliz. Ayrıca bunlar bir cumhurbaşkanına, AK Parti Genel Başkanı’na yakışmayan sözler.

'HAKARET, HALKI KİN VE NEFRETE TEŞVİK SUÇU İŞLEDİ'

- Bunlar Türk Ceza Kanunu’na göre hakaret içeren sözler. Biz de burada Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret, halkı kin ve nefrete teşvik, halk ayrımcılığa teşvik suçları nedeniyle hep birlikte suç duyurusunda bulunuyoruz”