Alanyalı Emekli Vatandaşın Hazin Sonu

 Alanya Haber giriş: 26 Nisan 2022, Salı 21:09., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanyalı Emekli Vatandaşın Hazin Sonu
Abone ol

Alanya'da yevmiye karşılığı dallarını budamak için tırmandığı ağaçta geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman yeni emekli Ercan Özege'nin ölüm haberi ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Ekonomik olarak zor durumda olan emeklilere ödenecek bayram ikramiyesine yapılmayan zammın tartışıldığı günlerde yaşanan bu acı olaya sosyal medyada tepki yağdı; Yabancının emeklisi tatilde, bizim emeklimiz ekmek derdinde ölür..

Meydana gelen acı olayda, geçtiğimiz aylarda emekli olduğu belirtilen 56 yaşındaki Ercan Özege, yevmiye karşılığı dallarını budamak için tırmandığı palmiye ağacında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Özege'nin geçimini sağlayabilmek için yevmiyle ağaç budama işi yaptığı öğrenildi... Bayram öncesi yaşanan hazin olay sosyal medyada 'Türk Emeklisinin hazin sonu', 'Yabancının emeklisi tatilde, bizim emeklimiz ekmek derdinde ölür!' yorumlarıyla ülke genelinde büyük yankı uyandırdı.

Alanyalı Emekli Vatandaşın Hazin Sonu
Alanyalı Emekli Vatandaşın Hazin Sonu

Konaklı Mahallesi'nde meydana gelen acı olayda 56 yaşındaki Ercan Özege isimli emekli vatandaş, yevmiye karşılığında dallarını budamak için tırmandığı ağaçta kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu.. 

Edinilen bilgilere göre, Konaklı Mahallesi Cengiz Gökçe Parkı civarında bir evin bahçesindeki palmiye ağacını budamak için ağaca çıkan Özege, ağacın tepesinde biranda fenalaştı. 

Durumu fark eden vatandaşların yardım girişimi yetersiz kaldı.

Tüm yardım çabalarına rağmen özel tesisat ile ağaç tepesinde bulunan Özege’ye ulaşamayan vatandaşların İhbarıyla olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri itfaiye merdiveni ile ulaştığı Özege’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İtfaiye ekipleri tarafından Özege’nin ağaçtan indirilen cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

Alanyalı Emekli Vatandaşın Hazin Sonu
Alanyalı Emekli Vatandaşın Hazin Sonu

Olayda hayatını kaybeden Ercan Özege’nin emekli olduğu, günlük yevmiye alarak otel ve villalarda ağaç budama işleri yaptığı öğrenildi. Yapılan ilk incelemede Özege’nin kalp krizi geçirdiği değerlendirilmesinde bulunuldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖZEGE'NİN ACI ÖLÜMÜ KENTİ YASA BOĞDU

Talihsiz vatandaşın hazin sonu kentte büyük yankı uyandırırlen sosyal medyada emeklilerin ekonomik durumları bir kez daha tartışma konusu oldu. Sosyal medyada "Yabancının emeklisi tatilde, bizim emeklimiz ekmek derdinde ölüyor" yorumlarının öne çıktığı görüldü.