Alanya, Yeni Yapılacak Cuma Pazarı'nı tartışıyor

 Alanya Haber giriş: 01 Mayıs 2019, Çarşamba 18:01., Güncelleme: 5 yıl önce
Alanya, Yeni Yapılacak Cuma Pazarı'nı tartışıyor
Abone ol

Alanya'nın en çok bilinen yapılarından şehrin merkezindeki Alanya Belediye Düğün Salonu, yerine yenisinin yapılması için belediye kararıyla yıkıldı. Alanya'da yeteri kadar düğün salonu olduğunu öne süren çok sayıda vatandaş, siyasi isim ve esnaf, Alanya'nın 12 aylık turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak ağaçlandırılmış, çocukların ve gençlerin de yararlanacağı bir sosyal yaşam alanı, Halk Pazarı-Otopark benzeri bir meydan yapılması gerektiğini savunuyor..

Cuma Pazarı alanında bulunan Alanya Belediye Düğün Salonu'nun yıkılmasının ardından başlayan 'Yeni Cuma Pazarı' nasıl olmalı? tartışmaları gün geçtikçe büyüyor.

Alanya, Yeni Yapılacak Cuma Pazarı'nı tartışıyor
Alanya Belediye Düğün Salonu'nun yıkılmasının ardından büyük bir meydan ortaya çıktı..

BETON (DÜĞÜN SALONU) İSTENMİYOR

Türkiye'de yaz-kış turizmine en uygun iklim ve doğaya sahip kentlerden biri olan Alanya'da, geride bıraktığımız yıllarda günden güne betonlaşmış ve başta halkın en önemli geçim kaynağı olan turizm, betonlaşmadan nasibini alarak yakın bir tarih olan 15-20 yıl öncesini mumla aratır hale geldi.. Alanyalı esnaf ve vatandaş halk arasında bu durumu insanda yarattığı acı ve sancıyla bilinen 'böbrek taşı''na benzetiyor. Bu kapsamda yıkılan Cuma Pazarı'nın yerine yeni bir beton yapı istemeyenler 'zaten yeterince düşün salonu var' görüşünü paylaşarak, 'tekrar bir beton düğün salonu' istemiyoruz talebinde bulunuyor..

Alanya, Yeni Yapılacak Cuma Pazarı'nı tartışıyor
Alanya, Yeni yapılacak Cuma Pazarı alanına beton bir yapı istemiyor

"ALANYA'NIN 12 AY ATAN KALBİ OLMALI"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de masasına benzer taleplerin gelmeye başladığı öğrenildi. Başkan Yücel'in Cuma Pazarı için bir çalışma grubu kurarak, Şehrin dinamikleriyle el ele vererek, Alanya içinden ve dışından bu alanda bilgi birikimi olan tecrübeli isimlerle fikir birliğine varılarak yeni bir Halk Pazarı kurulması yönünde adım atması bekleniyor.. 'Alanya halkının, 12 ay atan bir kalbe' ihtiyacı var. Başkan Yücel'in Alanya'ya sancılı bir 'böbrek taşı' mı yoksa bir 'kalbi' reva göreceği önümüzdeki haftalarda belli olacak..

ANASTASİ PETROVA ÇETİNKAYA: ORTAK AKILLA ŞEKİLLENMELİ. 12 AY YAŞAMALI

31 Mart seçimlerinde Alanya Belediyesi bağımsız Başkan Adayı olan Anastasia Petrova Çetinkaya, yeni yapılacak Cuma Pazarı alanı için önemli değerlendirmelerde bulundu. Seçim deöneminde ve sonrasında Alanya'nın tanıtımına önemli katkılarda bulunan ve kamuoyunda 'gönüllerin başkanı' olarak anılmaya başlanan Çetinkaya konuya ilişkin şu önerilerde bulundu; 

Alanya, Yeni Yapılacak Cuma Pazarı'nı tartışıyor
31 Mart Seçimleri Alanya Belediyesi Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Anastasia Petrova Çetinkaya

"SADECE BETON-SALON ALANYA'YA YETMİYOR"

"Modern 12 ay yaşayan bir Alanya için Cuma Pazarı Alanya Belediyesi'nin yeni projesinde yer alan sadece yer altı otoparkı, 2 tane dügün salonu ve pazar yeri yeterli degil. Alanyanın merkezi daha çekici ve canlı hale getirmek için belli standartları uygulamanız gerekiyor, uluslararası ve yerel uzmanlar ile çalışmamız gerekiyor, Alanyanın potansiyeli daha dogru kullanmamız gerekiyor.
Sadece beton-salon Alanya ya yetmiyor.  Alanya'nın merkezi Cuma Pazarı için yapılacak çalışma halkın kararı ve çıkacak ortak akıl ile şekillenmeli. 'Ben yaptım oldu' ya getirilmemelidir. Şehir için planlanan projelerin halka anlatılması ve şehir halkının da katılımının sağlanması şarttır. Bu şehrin gerçek sahipleri şehirde yaşayan insanlardır. "

ALANYA BASINI DA AYNI GÖRÜŞTÜ: ORTAK ÇALIŞMA GRUBU KURULMALI.. HALKIN TALEBİNE KULAK VERİLMELİ

Alanya'lı yazarları ve gazetecileri de köşe yazılarında 'Alanya Halkının talebine kulak verilmeli. Yeni Cuma Pazarı tekrar betona hapsedilmemeli. Ağaçlandırılmış ekonomik açıdan 12 ay şehre katkı sağlayacak yeni bir sosyal yaşam alanıyla Alanya'nın Kalbi olmalı, yeni Cuma Pazarı' görüşünü paylaşıyor..

Alanya, Yeni Yapılacak Cuma Pazarı'nı tartışıyor
Manşet Alanya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hüseyin Kalaycı: Bu meydanı koruyalım

Konuyu gündeme ilk getiren gazeteci Hüseyin Kalaycı geçtiğimiz günlerde Cuma Pazarına ilişkin kalem aldığı makalesinde şu ifadelere yer verdi; "Bu meydanı koruyalım. bir meydan projesi yapalım. Zaten sıkıntımız trafik değil mi. Otopark alanımız yok. Burayı otoparka dönüştürelim. Cuma günü de pazar kurulsun. Burayı yeşillendirelim. Halkın buluşma noktası olur, partilerin miting alanı olur. Olur da olur daha çok çalışma burada yapılır..."