Alanya Tersane Önüne Sahte Heykel ve Denizaltı Skandalı!

 Alanya Haber giriş: 24 Şubat 2019, Pazar 00:53, Güncelleme: 6 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya Tersane Önüne Sahte Heykel ve Denizaltı Skandalı!
Abone ol

Alanya'nın bilinen en önemli tarihi yapılarından biri olan Tersane hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. Alanya Yatçılar ve Gezi Tekneleri Kooperatifi, Tersane önüne 50 metrelik şamandıra döşeneceğini, denizin dibine sahte heykeller atıldıktan sonra tersane bölgesinin bir denizaltı firmasına tahsis edileceğini ve vatandaşların o alana girişinin yasaklanacağı iddiasında bulundu..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Alanya Yatçılar ve Gezi Tekneleri Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifi (ALYATKOOP) tarafından yapılan basın açıklamasında yer alan iddialara göre vatandaşların ve turistlerin denize girebildikleri Tersane önü, turistik amaçla faaliyet gösteren Nemo Submarine isimli bir firmaya tahsis edilecek.

ALYATKOOP yönetimi ve üyeleri, "Bu bahse konu denizaltı işletmecileri siyasi bağlantılarını kullanarak buranın tahsis edilmesi konusunda resmi kurumlara baskı yapmaktadır. Deniz turizmi ve Alanya’nın tarihi dokusu, siyasi bağlantılar ve siyasi baskılarla tahrip edilmesi kabul edilemez." diyerek skandal karara tepki gösterdi.

Alanya Tersane Önüne Sahte Heykel ve Denizaltı Skandalı!
Alanya Tersane Önüne Sahte Heykel ve Denizaltı Skandalı!

ALYATKOOP'TAN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ;

KAMUOYUNA SAYGIYLA,

Alanya ilçesinde deniz turizmi alanında faaliyet gösteren üyelerimizin kurduğu Alanya yatçılar 
ve gezi tekneleri deniz yolcu taşıma kooperatifi olarak deniz turizmi alanında 10 yıldan fazladır hizmet etmekteyiz.

Kamuoyunun bildiği üzere saatlik ve yemekli gezi teknelerimi Alanya balıkçı barınağından 
hareket etmekte, kale etrafından Kleopatra plajı ve dinek mevkiine kadar gidip, tekrar Alanya Balıkçı barınağına dönüp turunu bitirmektedir.
Bu tur güzergahında önemli noktalarımızdan biri de tersane önünde gezi teknelerimizin 
demirleyip yüzme molası verdikleri bölgedir. Tersane önü hem demirleme açısından hem de müşterilerin güvenli bir şekilde yüzme yapabildikleri uygun bir yerdir.

Tersane önünün Alanya Nemo Submarin isimli denizaltına tahsis edileceği yönünde duyumlar almış bulunmaktayız. Burası bu denizaltına tahsis edilirse, teknelerimizin demirlemesi ve yüzme molası vermesi tehlike arz edecektir. Bu durum deniz turizmine büyük bir tehlike arz edecek ve turizmimizi baltalayacaktır.

Ayrıca tersane önü sit alanı olduğundan, buraya herhangi bir işlem yapılması mümkün 
değildir. Bu sit alanına kalıcı olarak iskele kurulması ve 50 metrelik şamandıra döşenmesi Alanya’nın tarihi dokusuna zarar verecektir. Tersane önünde denizaltı ile gösterilecek tarihi bir kalıntı da bulunmamaktadır. Bunun yerine tarihi kalıntı görünümü verilmek için sahte heykellerin ve yapıların batırılacağı duyumunu da almış bulunmaktayız. Bu sahte kalıntılarla Alanya tarihi hakkında yalan yanlış bilgiler vermeye kalkacaktır.

Alanya Tersane Önüne Sahte Heykel ve Denizaltı Skandalı!
Alanya Tersane Önüne Sahte Heykel ve Denizaltı Skandalı!

Tersane önü yeterli derinliğe sahip değildir. Burada hem gezi teknelerinin demirlemesi hem denizaltının faaliyet göstermesi mümkün değildir. Gezi teknelerimizin büyük olması ve tekne derinliğinin fazla olması hem can güvenliği hem mal güvenliği açısından sakıncalıdır. Bu açıdan bakıldığında denizaltının burada faaliyet göstermesi kazalara davetiye çıkaracaktır.

Tersane önüne tarihi dokuya zarar verecek şekilde iskele ve duba ile çevirerek, gezi 
teknelerimizin buraya girmesinin engellenmeye kalkılması turizme darbe vurması anlamına 
gelecektir. Alanya’da faaliyet gösteren irili ufaklı 150 adet tur teknesi bulunmakta ve bu tur tekleri ile günde yaklaşık 5000 kişi tekne turu yapmaktadır. Deniz altı ise 10-15 kişiliktir. 5000 kişiye hizmet veren teknelerimizi engelleyerek, 15-20 kişiye hizmet veren denizaltına burayı tahsis edilmesi abestir.

Alanya Tersane Önüne Sahte Heykel ve Denizaltı Skandalı!
Alanya Tersane Önüne Sahte Heykel ve Denizaltı Skandalı!

Bu bahse konu denizaltı işletmecileri siyasi bağlantılarını kullanarak buranın tahsis edilmesi konusunda resmi kurumlara baskı yapmaktadır. Deniz turizmi ve Alanya’nın tarihi dokusu, siyasi bağlantılar ve siyasi baskılarla tahrip edilmesi kabul edilemez.

Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için, ilgili resmi kurumları göreve davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ALANYA YATÇILAR VE GEZİ TEKNELERİ
DENİZ YOLCU TAŞIMA KOOPERATİFİ