Alanya tarihi böyle bir miting görmedi

 Alanya Haber giriş: 29 Nisan 2023, Cumartesi 13:02., Güncelleme: Bir yıl önce
Alanya tarihi böyle bir miting görmedi
Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Alanya’da onbinlere seslendi. Alanya’ya sözler veren İmamoğlu, “Alanya için çok çalışacağım. İhmal edilmiş tüm projeler hızlandırılacak.. Müzik yasağı kaldırılacak, gençlerin özgürlüğü kısıtlanamaz.. Yabancıya vatandaşlık için mülk satılmayacak...” dedi.. İmamoğlu'nun mitingi yoğun katılım nedeniyle Alanya siyasi tarihine geçti..

CHP Antalya İl Başkanlığı ve CHP  Alanya İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Halk Buluşmaları mitingi gerçeleştirildi. 

Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda 13. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevlendirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mitingde Alanyalı vatandaşlara seslendi.. Onbinlerce vatandaşın katıldığı miting Alanya siyasi tarihinin en yoğun katılımlı mitingi olarak kayıtlara geçti.

Alanya tarihi böyle bir miting görmedi
Alanya tarihi böyle bir miting görmedi

Alanya Belediye binası yanındaki festival alanında gerekleştirilen mitinge Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve diğer ilçe başkanları, Millet İttifakı İlçe Başkanları tüm STK Temsilcileri, CHP ve İYİ Partililer katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği miting alanında vatandaşa seslenen İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri sonrası iktidar olmaları durumunda Alanya’nın her türlü sorunu çözeceklerini belirtti.

İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI; ALANYA RÜYAM GERÇEK OLDU

Alanya tarihi böyle bir miting görmedi
Alanya tarihi böyle bir miting görmedi


Ekem İmamoğlu, “Bugün bir hayalim vardı ve Alanya’da gerçek oldu. Alanya'ya öyle borçlandım ki sizin için çok çalışacağım çok. Sizlere, Millet İttifakı’nın selamını getirdim. Gücümüzü birlikten alıyoruz. Bereketli Türkiye gibi güçlü bir ekibiz. Millet İttifakı tüm renkleri birleştirdi. Türkiye birbirinden farklı insanların ortak yurdudur. Farklılık bize güç katar. Türkiye ne çekiyorsa, onlardan, bunlardan diye ayıranlardan çekiyor. Onlardan biri de Adalet Bakanı.  Her şeyi ben yaptım diyen akıl, tarihini reddeden akıldır. Anadolu'nun çeşitli kentlerinde yaptıkları hayırlı işler değil. Bugünün parasıyla 270 milyar liralık boş arsayı ilçe başkanları bir vatandaşa satmış. Bunların adaleti bu kadar. Bu düzen devam etmesin diyorsanız oyunuzu Kılıçdaroğlu’na verin" diye konuştu. 

Alanya tarihi böyle bir miting görmedi
Alanya tarihi böyle bir miting görmedi

'BU SEÇİM BİR REJİMDEN KURTULMA SEÇİMİDİR. BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ'
İktidarın din istismarında yapmadığının kalmadığını söyleyen İmamoğlu, “Siz ayrıştırma siyasetine Millet İttifakı’yla cevap vereceksiniz. Millet İttifakı birliğin gücüdür. Siz yolunuzu doğru yoldan ayırmayın. Bu seçim parti seçimi değil, bu seçim bir rejimden kurtulma seçimi. Birleşe birleşe kazanacağız. 14 Mayıs'ta milleti ayrıştırmaya çalışan bir avuç insan kaybedecek. Tevazuuyla milletin gönlüne girmeyi başaran Kılıçdaroğlu kazanacak” ifadelerini kullandı. 

‘MÜZİK YASAĞI KALKACAK. MÜZİK HAYATTIR’

Alanya’da tepkilerin hedefinden müzik yasağıyla ilgili müjdeler veren sorunun hemen çözüleceğini belirten İmamoğlu, “Müziğin sesini kıstırmayacağız. Müzik hayattır, yanınızdayız. Bazen tek bir cümle insanı umutsuzluktan çıkarır. İşte şimdi tam da öyle bir zamandayız. Türkiye’de tarihi değiştirecek işte o cümle. Hak, hukuk, adalet. Her tarafı adalet olan bir ülke istiyoruz. Bunu hep beraber başaracağız. Bu ülkede bazen kazanmak için her şeyi yapanlar var. Ülkeyi yönetenler 20 yıl sonra yarısı sizden yarısı bizden diye kapanmaya başlatıyorlar. 21 yıldır uyuyorlar, seçime bir ay kala kampanya başlatıp milleti kandırıyorlar. Bu millet bunu yer mi, yemez. Bizden kopyalamışlar. İstanbul yenileniyor kampanyasını kopyalamışlar. Keşke doğru kopyalasalar. Bunu da kuraya tabi tutuyorlar. Onun için buna fırsat vermeyeceksiniz. Ne bu başvuruya fırsat vereceğiz ne de onların ikiyüzlülüklerine. 15 Mayıs'tan sonra en iyisini biz yapacağız" dedi. 

‘BİLİMİN IŞIĞINDA ALANYA’NIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ’
 

“İnsanların canıyla seçim kumarı oynayanları gönderin gitsin” diye konuşan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz risk altındaki herkesin evini yenilemek için büyük seferberlik başlatacağız. Seçim güvenliği için elimizden geleni yapacağız. Gönüllü olup seçim günü sandıklara hep birlikte sahip çıkacağız. 15 Mayıs sabahı güler yüzlü bir Türkiye’ye uyanacağız. Çok işimiz var. Ülkeyi toparlayacağız. Parayı pul olmaktan kurtaracağız. Gençlere iş bulacağız, emekçinin hakkını aldığı bir düzen kuracağız.” 

Alanya tarihi böyle bir miting görmedi
Alanya tarihi böyle bir miting görmedi

‘ALANYA'NIN İHMAL EDİLMİŞ PROJELERİ’
Alanya’nın ihmal edilmiş bütün projelerini hızlandıracaklarını söyleyen İmamoğlu, “Antalya-Alanya arasında hızlı tren projesini yapacağız. Bilimin ışığında ortak akılla en iyi çözümü bulacağız. Alanya'nın kentsel dönüşümünü en ucuz en hızlı yolla biz yapacağız. Alanyalı gençlerin, kadınların, çocukların yanında olacağız. Alanya resmen bir şehir olmayabilir ama fiilen kozmopolit bir şehir. Bizim olduğumuz yerde şehirlerin sorunu çözülür. Belediye başkanlarına parti diye bakmayacağız. Alanya'nın kendi dinamiklerini dikkate alacağız. Konut satma işi başka vatandaşlık satma işi başka. Vatandaşlık satma işine karşıyız bunu düzene koyacağız. Biz sorumluluğunu da vatandaşa karşını da haddini de bilen yöneticileriz. Şimdi ortak akıl zamanı. 86 milyon insanın evlatları ile çalışacağız. 15 Mayıs’ta çok güzel bir sabaha Alanya’nın güneşi gibi bir sabah uyanacağız. Sizin için çok çalışacağız'dedi.