Alanya Tapu Sicil Müdürlüğü personelini 'kiralık ev' krizi vurdu

 Alanya Haber giriş: 23 Haziran 2022, Perşembe 23:06, Güncelleme: 2 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya Tapu Sicil Müdürlüğü personelini 'kiralık ev' krizi vurdu
Abone ol

Alanya'da Rus ve Ukraynalı akınıyla katlanan fahiş ev kiraları nedeniyle kamu personeli sıkıntısı baş göstermeye başladı. Hükümet tarafından başlatılan tapu karşılığı T.C vatandaşlığı satışı sonrası artan talebe yanıt vermekte de güçlük çeken Alanya Tapu Sicil Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda memurun başka şehirlere tayinlerini istediği, tayinleri çıkmaması halinde ise 'geçim sıkıntısı' gerekçesiyle istifa edecekleri öne sürülüyor..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Alanya'da sıradan bir evin kirası 20 bin TL bandına dayanırken,  kamu kurum ve kuruluşlarında asgari ücret veya düşük maaşlarla yaşam mücadelesi veren çok sayıda memurun 'geçim derdine düştüğü' bu sorunun çözülmediği takdirde ise önümüzdeki günlerde Alanya'da büyük bir memur-personel krizi yaşanabileceği öne sürülüyor.

'EV KİRALARI FAHİŞ DERECEDE ARTTI'

Aylık 6 bin 400 TL gelirle yetinmeye çalışan tapu personeli, devlet lojmanı olmadığı için kendi imkanlarıyla ev kiralamak zorunda kalıyor. . Alanya Tapu Müdürlüğü'de görevli çok sayıda personelin 1000 TL olan kiraları ev sahipleri tarafından 'Artan maliyetler' gerekçe gösterilerek bir anda 5000 TL civarına yükseltildi. 

MAAŞLAR BU ŞEHİRDE 'YAŞAMAYA' YETMİYOR

Tapu Sicil Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda personel ev sahipleriyle 'fahiş kira artışı' nedeniyle uzlaşamadığı ve bu nedenle görev yerini değiştirme talebinde bulunduğu belirtiliyor. Bazı memurların ise 'geçim sıkıntısı' gereçeksiyle istifa ederek görevi tamamen bırakmayı düşündükleri öğrenildi. 

'TORPİL-KAYIRMA' İDDİALARI ASILSIZ

Son zamanlarda Alanya'da bazı medya kuruşları tarafından hedef tahtasına oturtulan Alanya Tapu Sicil Müdürlüğü hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız ve gerçeği yansıtmadığı belirtililiyor.

  'İşlemler geçiktiriliyor', 'Tapu devri için çok uzun süreli randevu veriliyor' iddialarının ise personel ve çalışma saatleri, iş yoğunluğu ve talep patlaması ile alakalı bir sorun olduğu ortaya çıktı.

Tapu devri için sırada bekleyen Alanya'da bir emlak firması sahibi 'Eskilerden sıra konusunda burada adam kayırmaya şahit olmuştum.. Dairede alınan kararlar neticesinde bu 'kayırma-torpil' ortadan kaldırıldığına ve artık yaşanmadığına bizzat şahit oluyorum.. Tapu'daki randevu sisteminde herkesin eşit olduğuna eminim..' dedi.

RUS-UKRAYNALI AKINI VE VATANDAŞLIK SATIŞI SONRASI TALEP PATLAMASI OLDU

Son aylarda ülkelerindeki savaş nedeniyle özellikle Alanya'ya gelen Rus ve Ukraynalı sayısındaki artış, aynı zamanda hükümetin Suriyeli-Afgan gibi kaçak ve sığınmacılar için başlattığı döviz ve 'tapu' karşılığı T.C vatandaşlığı satışıyla iş yükü katlanan personel bir de kira darbesiyle karşı karşıya kalınca isyan ederek istifa ve tayin resti çekmeye başladı..

Antalya bölgesinde iş yoğunluğu bakımından 1. sırada bulunan Alanya Tapu personelinin çalışma saatlerinin iyileştirilmesi ve maddi durumun daha yaşanabilir bir düzeye çekilmesi yönünde çalışma yapılması bekleniyor. Beklenen iyileştitilmelerin yapılmaması durumunda ise personel sıkıntısıyla karşılaşılacağı değerlendiriliyor..