Alanya'nın tropikal meyve sepetine yeni bir tür daha: Çikolata meyvesi

 Alanya Haber giriş: 06 Aralık 2023, Çarşamba 23:08., Güncelleme: 8 ay önce
Alanya'nın tropikal meyve sepetine yeni bir tür daha: Çikolata meyvesi
Abone ol

Alanya'da son yıllarda yetişen ve şehir ekonomisine ciddi bir girdi sağlayan tropikal meyvelere bir yenisi daha eklendi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Sevda Çapa 'Alanya'da yetiştirilmeye başlandı. Daha çok tezgahlarımızda göreceğiz, bu doğal enerji deposu çikolata meyvesini yiyenler, marketten bir daha çikolata alıp yemez..' dedi.

Alanya'nın tropik meyve sepetine her geçen gün yeni bir tür daha ekleniyor..  Kara Sapot (Diospyros nigra),anavatanı Doğu Meksika ve Orta Amerika ile Kolombiya'nın güneyi olan bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad. Çikolata Meyvesi ve Kara Trabzon Hurması olarak biliyor ve artık Alanya'da da yetiştiriliyor.. 


(İngilizcesi Chocolate Pudding Fruit, Chocolate Persimmon ve İspanyolca Zapote Prieto.) Trabzon hurması ile aynı cinsten gelmesi sebebiyle akrabadır. Alanya'da hurma, yaban elması gibi isimlerle de anılıyor..

Alanya'nın tropikal meyve sepetine yeni bir tür daha: Çikolata meyvesi
Alanya'nın tropikal meyve sepetine yeni bir tür daha: Çikolata meyvesi

SEVDA ÇAPA: BU DOĞAL ENERJİ DEPOSU ÇİKOLATA MEYVESİNİ YİYEN, MARKETTEN ÇİKOLATA YEMEZ..

Alanya'nın geleneksel lezzetlerini korumak ve tanıtmak için ülke genelinde başarılı projelere imza atan ve Hisariçi, Kale'de faaliyete geçirilen Alanya Mutfak Kültürü Evi projesi kapsamında Alanya'nın yöresel lezzetlerini Türkiye'ye tanıtan Alanya Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Çapa Alanya'nın tropikal sepetine eklenen bu yeni meyve için 'Türkiye’nin tropikal meyve bahçesi olan Alanya’nın bereketli topraklarında ne yetişmiyor ki ?Kara sapot ismiyle de bilinen çikolata meyvesini yiyen bir daha çikolata yemez, hem sağlık hem de lezzet deposu bu meyvenin daha çok üretilmesini ve pazar tezgahlarında daha çok görmeyi diliyoruz..' mesajı paylaştı. 

Meyvenin önümüzdeki yıllarda Alanya manav ve pazar tezgahlarında daha çok yer bulacağı öngörülüyor..

 #hurma #yabanelmasi #karasapot