Alanya Muzu Coğrafi İşaret olarak tescil edildi

 Alanya Haber giriş: 02 Ağustos 2022, Salı 11:39., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya Muzu Coğrafi İşaret olarak tescil edildi
Abone ol

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın(ALTSO) 11.01.2022 tarihinde Türk Patent'e yaptığı 'Alanya Muzu' Coğrafi İşaret Başvurusu sonuca bağlandı. Bugün yayımlanan karar göre Alanya Muzu ibaresi Coğrafi İşaretli ürün olarak tescil edilerek Alanya'nın 4. Coğrafi işaretli ürünü oldu..

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Alanya Muzu' ibaresi Alanya'ya özgü 'Coğrafi İşaret' olarak tescil edildi..

Cografi işaret tescil belgesi üst yazısı bugün (02.08.2022)  alındı.

ALTSO, 2019 yılında Alanya Muzu için 'Marka Başvuru' yapmış ve, başvuru 'Coğrafi İşaret' olduğu gerekçesiyle reddedilmişti.  Bunun üzerine harekete geçen ALTSO yetkilileri 'Alanya Muzu' ibaresi için 11.01.2022 tarihinde TÜrk Patent'e Coğrafi İşaret başvurunda bulunmuştu.

Alanya Muzu Coğrafi İşaret olarak tescil edildi
Alanya Muzu Coğrafi İşaret olarak tescil edildi

Kararın ardından Alanya Muzu ibaresi, ticari amaçla Alanya dışında izinsiz olarak kullanılamayacaki ve Alanya'da üretilmeyen muzların 'Alanya Muzuymuş' gibi satılmasının yasal olarak önüne geçilebilcek..

ALANYA COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ NELER?

- Alanya Avokadosu
- Alanya Gülüklü (Hülüklü) çorbası,
- Alanya Yeni Dünya(Muşmala)
- Alanya Muzu

ŞAHİN: ALANYA'YA HAYIRLI OLSUN

Konuya ilişkin açıklamada bulunan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Alanya Avokadosu ve Yeni Dünyası’ndan sonra söz verdiğimiz gibi Alanya Muzu’nun da coğrafi işaretini Alanya’mıza kazandırdık. 11 Ocak 2022 tarihinde yaptığımız başvuru Türk Patent Kurumu tarafından kabul edildi ve muzumuz artık tescillendi. Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun' dedi.