Alanya İskele Caddesi'de Tur Teknesi ve Tur Otobüsü isyanı..

 Alanya Haber giriş: 17 Temmuz 2022, Pazar 13:30., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya İskele Caddesi'de Tur Teknesi ve Tur Otobüsü isyanı..
Abone ol

Alanya'nın en güzel ve en önemli turistik noktalarından olan İskele Caddesi'nde tur teknelerine müşteri getiren tur otobüsleri, yolun ortasında durarak teknelere müşteri indirip bindiriyor. Bu nedenle uzun süreler trafik kilitlenirken vatandaşlar 'Eşi benzeri olmayan İskele bölgesi, yine eşi benzeri olmayan bir trafik çilesiyle yaşanmaz hale getirildi.. Nitelikli bir turizm kenti için bu soruna bir an önce çözüm üretilmeli..' diyerek duruma isyan etti.

Alanya'da uzun yıllardır çözülemeyen İskele caddesi ve tur tekneleri sorunu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte bie kez daha trafik çilesini de beraberinde getirdi.

İskele'ye aracıyla giriş yapan tatilciler, Tur teknelerine müşteri taşıyan otobüs ve midibüslerin trafiği uzun süreler tıkaması nedeniyle Kızılkule ve Alanya Belediyesi yanındaki çıkış gişesi arasında saatlerce mahsur kalıyor.

YIllardır devam eden ve her yaz sezonunda aylarca devam eden bu soruna bir türlü çözüm bulunamaması bölgenin turistik niteliğine de ciddi anlamda zarar veriyor.  Bölge esnafı, tatilciler ve Alanya halkı iskele krizine bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirtiyor..

AMBULANS GİREMİYOR, GİRERSE DE ÇIKAMIYOR!

Bazen acil durumlarda ambulans ve İtfaiye araçlarının da bölgeye giriş yapamadığını belirten bir iskele esnafı 'Dünyada eşi benzeri olmayan Alanya İskele Caddesi, yine eşi benzeri olmayan bir trafik sorumsuzluğu nedeniyle çile haline geldi. Buraya artık araçla girmek cesaret istiyor. Acil bir durumunuz varsa oradan çıkmanız neredeyse imkansız. Trafik tıkanıklığı nedeniyle vatandaşlar, otobüs şöforleri ve tur teknesi işletenler arasında sözlü, bazen de fiziki temaslara varan kavgalar yaşanıyor..' diyerek yetkililerin bir an önce durumua el atması gerektiğini belirtti.

TATİLCİLER DE İSYAN ETTİ:

'Büyükşehir'in trafik keşmekeşinden kaçıp Alanya'ya tatile geldik ama deyim yerindeyse 'yağmurdan kaçarken doluya tutulduk' sözleriyle İskele'de yaşanan trafik çilesine tepki gösteren bir tatilci 'Biz turistiz, İstanbul'un betonundan, trafiğinden kaçıp tatil için ilk kez Alanya'ya geldik ama denizi görmesek tatilde olduğumuzu anlayamayacaktık!' ifadelerini kullandı..